Una din principalele artere de circulaţie a Sucevei, strada Ştefan cel Mare, pe care sunt situate cele mai multe instituţii şi, totodată, câteva din clădirile cele mai reprezentative din oraş – Palatul Administrativ, Muzeul de Istorie, Muzeul de Știinţele Naturii, dar şi sediile unor instituţii financiare importante – BRD, BCR, BNR, a fost deschisă circulaţiei rutiere, de ieri după-amiază.
„Chiar dacă lucrările au durat mai mult decât ne doream, pentru că au fost probleme cu finanţarea, cred că în final a ieşit o lucrare de calitate, iar deschiderea circulaţiei pe strada Ștefan cel Mare, pe porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Mitropoliei şi bd. Ana Ipătescu, va duce la fluidizarea circulaţiei în zona Palatului Administrativ”, a spus primarul Ion Lungu.
Strada, care a fost închisă pe porţiuni, ultima fiind cea din zona magazinului Bucovina, a fost redeschisă la doar şapte luni după ce primarul Ion Lungu a dat ordinul de începere a lucrărilor, în vreme ce termenul de execuţie era de 12 luni.
Practic, acum a fost încheiată faza a II-a a proiectului “Reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava prin reabilitare străzi, pietonal şi iluminat”, lucrările efectuate fiind în valoare de 1.575.580 lei fără TVA, pentru tronsonul cuprins de la intersecţia cu strada Mitropoliei până la intersecţia cu str. Ana Ipătescu.
„Acum a fost deschisă circulaţia rutieră, urmând ca în zilele următoare, după îndeplinirea condiţiilor tehnice (închiderea porilor stratului de uzură) să fie executat marcajul rutier”, a menţionat viceprimarul Lucian Harşovschi.
Reabilitarea acestui tronson al străzii Ștefan cel Mare a însemnat turnarea unui strat de balast, a unui strat de piatră şi a trei straturi de asfalt, completat cu un strat de geocompozit, pe o suprafaţă de 2.915 mp, reabilitarea a 3.071 mp de trotuare cu pavele autoblocante de 6 cm grosime, montarea a 685 ml borduri de granit şi 682 ml de borduri mici, din beton, montarea a zece stâlpi de iluminat de 9 m şi a altor trei de 4 m, precum şi a 21 de corpuri de iluminat, precum şi montarea de capace canalizare şi geigere pentru canalizare pluvială.
În plus, au fost amenajate spaţii verzi şi 82 de locuri de parcare.