Un ofiţer în vârstă de 39 de ani a preluat interimar comanda Poliţiei municipiului Rădăuţi, după ce în această vară atât comandantul, cât şi adjunctul său au ieşit la pensie. Comisarul-şef Eugen Dimitrie Roman a fost împuternicit pe postul de adjunct la comanda Poliţiei municipiului Rădăuţi şi, fiind singurul şef, a preluat şi dreptul de semnătură al comandantului. Cei doi ofiţeri care au spus adio uniformei în această vară sunt comisarul-şef Constantin Alistar, care era adjunctul Poliţiei municipiului Rădăuţi, şi comisarul-şef Eugen Rotaru, care a fost în ultimii ani comandantul Poliţiei din Rădăuţi.
Cum toate concursurile pentru ocuparea posturilor de şefi în poliţie sunt suspendate, singura formă de numire la conducere este prin împuternicire, pe perioadă de şase luni de zile, cum este şi cazul lui Eugen Dimitrie Roman.
Ofiţerul este absolvent al Academiei de Poliţie "Ioan Cuza" Bucureşti, promoţia 1999. Este la origine rădăuţean, iar în cea mai mare parte a timpului a activat la Poliţia municipiului Rădăuţi. Eugen Dimitrie Roman este specializat în sectorul poliţiei economice, venind pe postul de şef din postura de coordonator al Compartimentului de Combatere a Criminalităţii Economice Rădăuţi. Eugen Dimitrie Roman a mai fost, câte un an de zile, comandant şi adjunct la Poliţia municipiului Rădăuţi, în 2012 şi 2013.
Deşi are doar 39 de ani, comisarul-şef Roman a rămas unul dintre cei mai vechi oameni din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi, astfel explicându-se şi împuternicirea sa la comandă. Roman nu are o misiune deloc uşoară, Poliţia municipiului Rădăuţi fiind una dintre cele mai greu de gestionat structuri din judeţul Suceava.
Eugen Dimitrie Roman este căsătorit şi are doi copii.
Anul 2016 aduce un schimb de generaţie în Poliţie, pe fondul pensionărilor masive
Anul 2016 este unul de schimb de generaţie în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava. Profitând de legislaţia favorabilă, în jur de 10% din poliţişti au ieşit la pensie, câţiva dintre ei fiind cu funcţii de conducere. Foarte mulţi dintre poliţişti au ieşit la pensie chiar înainte de a împlini vârsta de 50 de ani. Ei au trebuit să îndeplinească doar condiţia de a avea 25 de ani de muncă în operativ (n.r. cei care intervin la evenimente, lucrează în schimburi şi trebuie să aibă disponibilitate prelungită).
Şefi de servicii din cadrul IPJ Suceava, şefi de poliţii orăşeneşti, inclusiv inspectorul-şef al IPJ Suceava, comisarul-şef Viorel Onea, au ieşit la pensie în acest an. Forţele proaspete sunt 21 de poliţişti noi, absolvenţi ai şcolilor de poliţie, promoţia 2016, şi 54 de agenţi încadraţi din sursă externă în urma concursurilor care au avut loc în urmă cu câteva luni de zile. Aceştia sunt încă în perioada de pregătire, neputându-se conta efectiv pe ei.
( 7 sep 2016, 06:59:19