Protestele începute la finele lunii august, în special de transportatorii de mărfuri şi persoane, împotriva scumpirii progresive a preţurilor asigurărilor obligatorii RCA, au continuat cu un nou episod sâmbătă, 3 septembrie, când aproximativ 50 de autovehicule de transport marfă de mare tonaj şi 100 de autoturisme au circulat în coloană, cu viteză redusă. Protestul s-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ două ore, între 12.30 Şi 14.30, pe raza municipiului Suceava, a comunei Şcheia şi pe DN 2, Cumpărătura. Aşa cum s-a întâmplat şi la precedenteleproteste, participanţii s-au deplasat cu viteză redusă, ceea ce a îngreunat mult traficul. Protestul de sâmbătă s-a desfăşurat pe ruta Şcheia – bulevardul Academician Vasile Grecu – Calea Obcinilor – bulevardul 1 Decembrie 1918 – bulevardul Sofia Vicoveanca – E 85 Cumpărătura şi retur.
Poliţiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava şi Serviciului Rutier Suceava au monitorizat protestul şi au încercat o fluidizare a traficului, în măsura în care s-a putut în condiţiile date.
Şoferi şi membri asociaţiilor transportatorilor sunt nemulţumiţi de costurile ridicate ale poliţei RCA şi acuză Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) că protejează doar interesele firmelor de asigurări. Costurile poliţei RCA cresc în funcţie de tipul de motorizare şi vechimea maşinii şi de vârsta şoferului. Se adaugă însă şi o normă impusă de ASF, care spune că firmele de asigurări trebuie să aibă profit, iar cine are pierderi poate fi închis. De aceea, asigurătorii spun că noile valori ale RCA-ului reflectă realitatea pieţei. Cei mai afectaţi sunt cei care conduc vehicule grele de transport marfă. Aceştia au arătat că asigurarea pentru un tir a ajuns de la 4.000-5.000 de lei, cât era în urmă cu 3-4 ani, la 15.000-16.000 de lei în prezent. Creşteri importante s-au înregistrat însă şi la categoria autoturisme.
Potrivit reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, protestele vor continua. Sub sloganul „Merg o oră pe zi cu 30 km/oră. Vreau să trăiesc!”. Transportatorii au anunţat că vor protesta până când valoarea RCA va fi redusă la un nivel maxim de 4.097 de lei/an.