La Iaşis-a desfăşurat în perioada 23-27 august cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Cătălina”.Evenimentul este inclus în Calendarul Naţional al Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei, în acest an, pe scena de la Complexul Palas evoluând ansambluri din Germania, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Grecia şi Republica Moldova. Din România au participat 14 ansambluri reprezentative pentru fiecare dintre regiunile folclorice naţionale: Argeş, Bihor, Botoşani, Maramureş, Neamţ, Olt, Suceava, Timişoara, Tulcea, Vaslui şi Iaşi. Ca şi la ediţiile precedente, programul muzical a fost dublat cu o secţiune de „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, care a reunit artişti populari din 20 de judeţe ale ţării.
La această manifestare, devenită o tradiţie pentru toţi cei pasionaţi de artă, folclor şi meşteşuguri, judeţul Suceava a fost reprezentat de elevi de la Palatul Copiilor Suceava şi de la cluburile copiilor din Rădăuţi şi Vatra Dornei.
Rezultatele copiilor suceveni la Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret ”Cătălina” - Iaşi, ediţia a XXII-a, au fost remarcabile. Iulia Brumă, de la Palatul Copiilor Suceava, profesor îndrumător Olga Marcela Reuţ, a obţinut Trofeul Festivalului la secţiunea Meşteşuguri, Ansamblul folcloric „Plaiurile Dornelor” - Clubul Copiilor Vatra Dornei, profesori îndrumători Dorin Pardău şi Vasile Moroşan, a obţinut Trofeul ”Cătălin Pop”, iar Loredana Buliga, profesor îndrumător Ignea Mihai, de la Clubul Copiilor Rădăuţi, a obţinut locul II la secţiunea Icoane pe lemn.
Festivitatea de premiere a fost urmată de un spectacol de gală şi de un spectacol „In memoriam Cătălin Pop”, profesor în cadrul Palatului Copiilor Iaşi, care a decedat în accidentul din iunie, de la Braşov. Programul festivalului s-a încheiat cu un moment artistic oferit de Orchestra de muzică populară „Hora” şi Ansamblul de dansuri populare „Rapsodia”. Evenimentul concurs a fost organizat de Palatul Copiilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, prezentând publicului moştenirea culturală autohtonă, dar şi a altor ţări.