Prefectul Constantin Harasim l-a inclus pe directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, în Cartea de onoare a valorilor bucovinene. Momentul s-a petrecut la Palatul Administrativ, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefectural. Emil Ursu a primit din partea prefectului „Diploma de excelenţă” pentru întreaga sa activitate, fiindu-i evidenţiate meritele în organizarea Festivalului Medieval, unul din cele mai importante din ţară, şi în reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a Muzeului Bucovinei.
„Este un om deosebit, cu un caracter deosebit. Cu toţii recunoaştem lucrurile foarte bune pe care le-a făcut pe zona evidenţierii istoriei muzeului şi a cetăţii. Şi-a adus contribuţia în mod deosebit pentru ca cele două obiective să arate aşa cum sunt astăzi. Nu în ultimul rând, domnul Emil Ursu are merite deosebite în organizarea Festivalului Medieval, unul din cele mai importante din ţară. De aceea îi conferim placheta şi diploma de excelenţă”, a declarat Constantin Harasim. La rândul său, Emil Ursu a mulţumit pentru această onoare de a fi nominalizat printre personalităţile bucovinene, arătând că onoarea îi aparţine în aceeaşi măsură şi Muzeului Bucovinei.
Ursu: „Consider că această plachetă şi această onoare aparţin nu doar persoanei mele, ci aparţin Muzeului Bucovinei”
„Mulţumesc tare mult. Este onorant. Cred că este prea mult. Consider că această plachetă şi această onoare aparţin nu doar persoanei mele, ci aparţin Muzeului Bucovinei, instituţie care încearcă mereu să fie vie şi să devină importantă în peisajul de specialitate din România. Dacă am reuşit sau nu acest lucru rămâne de văzut. Vizitatorii noştri vor hotărî în timp”, a declarat Ursu.
În Cartea de onoare a valorilor bucovinene au mai fost nominalizaţi managerul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, Vasile Rîmbu, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, preşedinta Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Liliana Aghiorghicesei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, generalul Ion Burlui, generalul de brigadă în rezervă Zaharia Cojocaru, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, arhimandritul Iustin Dragomir, comandantul Centrului Militar Judeţean, Mugurel Anton, directorul cotidianului Crai Nou, Dumitru Teodorescu, şi fostul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Daniel Martiniuc, general maior în rezervă Neculae Chiaptanaru şi profesorul şi publicistul Roman Istrati.