Zgomot asurzitor de claxoane, coloane de tiruri circulând cu 30 de kilometri la oră şi circulaţie rutieră dată peste cap în câteva dintre zonele periferice ale municipiului Suceava. Acesta era tabloul aglomerat şi zgomotos al dimineţii de sâmbătă, când a avut loc un protest spontan al transportatorilor, cauzat de creşterea preţurilor asigurărilor obligatorii de răspundere civilă RCA.
Protestul a început în jurul orei 11.30, când în zona străzii Calea Obcinilor şi a bulevardului 1 Decembrie 1918, precum şi pe DN 17, în comuna Şcheia, s-au adunat aproximativ 70 de persoane cu autocamioane de transport marfă de mare tonaj, precum şi autovehicule destinate transportului de persoane. Protestatarii s-au deplasat cu viteză redusă pe bulevardul Sofia Vicoveanca, bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul Calea Obcinilor, bulevardul Acad. Vasile Grecu, str. Aviatorului, DN 17 şi retur, precum şi în alte zone ale oraşului, în care accesul traficului greu este permis, precum Calea Unirii, str. Traian Vuia, str. Cernăuţi, DC 74 în comuna Şcheia şi retur. Din cauza vitezei reduse cu care s-au deplasat autocamioanele de mare tonaj, ocupând ambele benzi de circulaţie, s-au creat ambuteiaje în intersecţiile bulevardul Sofia Vicoiveanca cu bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul 1 Decembrie cu bulevardul Calea Obcinilor, bulevardul Calea Obcinilor cu bulevardul G. Enescu, DC 74 din comuna Şcheia cu str. Cernăuţi.
Pe timpul desfăşurării protestului, coloanele de tirruri au fost însoţite de agenţii din cadrul Biroului Rutier şi al Biroului de Ordine Publică ale Poliţiei Municipiului Suceava, precum şi de agenţi la Serviciul Rutier şi Poliţia Locală Suceava, care au intervenit pentru fluidizarea traficului în intersecţiile blocate şi monitorizarea participanţilor la protest. În timpul protestului nu au avut loc incidente deosebite, însă 3 participanţi la manifestaţie au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă a câte 500 de lei şi suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, pentru nerespectarea dispoziţiilor poliţiştilor rutieri aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu. Potrivit reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, protestele vor continua, transportatorii având intenţia de a demara o grevă japoneză în cadrul căreia vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 de km/oră oriunde s-ar afla în România, până când primele RCA vor fi reduse la nivelul maxim de 4.097 lei/an.