Examenul de definitivat s-a încheiat pentru zeci de profesori din judeţ cu multe semne de întrebare privind respectarea baremelor la corectarea tezelor.
În multe cazuri, diferenţele dintre notele puse de prima comise şi comisia de contestaţii sunt notabile, ajungând chiar şi la trei puncte.
La examenul din acest an, un candidat a primit după soluţionarea contestaţiei o notă cu 2,7 puncte mai mare. Candidatul a susţinut examenul la educaţie fizică şi sport. Alte două note au fost mărite cu 1,30 puncte (la matematică), respectiv 1,55 puncte (la economie).
În total, după contestaţii, au fost mărite 16 note.
De partea cealaltă, 19 note au fost scăzute, două dintre ele fiind scăzute cu mai mult de un punct (la învăţământ primar). 21 de note au rămas nemodificate.
Notele a şapte candidaţi au crescut peste 8, astfel promovarea examenului de definitivat 2016 la nivelul judeţului Suceava a crescut la 65,27%.
După afişarea rezultatelor de la examenul de definitivat, 56 de cadre didactice au solicitat recorectarea lucrărilor, cele mai multe contestaţii fiind depuse de cei care au susţinut testarea pentru învăţământ primar.
Nota minimă de promovare a examenului de definitivat este 8.
Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen.
La testarea din acest an, Alina Andreea Andronic Ursu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, care a susţinut testarea la educaţie muzicală, şi Ioana Luciana Pungă, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, profesoară de fizică, au primit nota maximă la definitivat.