Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 19 aug 2016 - Anul XXI, nr. 193 (6306)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlnire oficială

O delegaţie din Qatar vine la Suceava pentru a analiza posibilitatea de a importa carne de oaie şi alte produse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că o delegaţie oficială din Qatar va fi prezentă la mijlocul săptămânii viitoare în judeţ pentru un prim rând de discuţii pentru a importa carne de oaie şi alte produse de la producătorii locali. Gheorghe Flutur a precizat că delegaţia din Qatar, din care va face parte şi ambasadorul României în acest stat, va fi prezentă în judeţul Suceava în data de 25 august 2016. Flutur a arătat că înainte de această vizită a avut mai multe întâlniri care au avut ca scop înfiinţarea unui lanţ integrat de industrie alimentară, primele discuţii avându-se cu reprezentanţii crescătorilor de ovine din judeţele Suceava şi Botoşani, precum şi cu procesatorii de carne de oaie.

Şeful administraţiei judeţene a spus că delegaţia din Qatar vine în judeţul Suceava prin intermediul Ministerului Agriculturii. „Delegaţia din Qatar vine la Suceava pentru a discuta posibile contracte de export din judeţ de produse din carne de oaie spre zona Golfului, şi în special în Qatar”, a explicat Gheorghe Flutur. El a adăugat că, în cadrul vizitei, membrii delegaţiei străine vor vizita două abatoare, unul din judeţul Botoşani şi unul din judeţul Suceava, din comuna Dumbrăveni. De asemenea, vor fi vizitate mai multe ferme de creştere a oilor, atât din Suceava, cât şi din Botoşani.

Gheorghe Flutur a afirmat că delegaţia din Qatar va vizita fermele din Gura Humorului şi Horodniceni în care se cresc oi din rasa ţurcană, o fermă din Drăgoieşti, unde se cresc oi din rasa de carne Dorper, precum şi o fabrică de brânzeturi din Gura Humorului. „În acelaşi timp vom merge şi la Aeroportul Internaţional <Ştefan cel Mare>, acolo unde vrem să le arătăm oficialilor din Qatar că avem posibilitatea să deschidem linii de transport cargo pentru mărfuri”, a adăugat Flutur. Preşedintele CJ Suceava a spus că primele intenţii ale delegaţiei din Qatar sunt de a importa circa 100-200 de tone de carne de oaie congelată, refrigerată sau în viu într-o singură lună, dar şi brânză, legume, fructe, carne de pui şi ouă.

„Am pregătit cu o parte din asociaţiile de crescători de animale şi de procesatori o întâlnire de primire la Palatul Administrativ, în dimineaţa zilei de 25 august, unde vom face o prezentare a potenţialului din Nordul Moldovei, respectiv din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. El a adăugat că dintr-o primă analiză, în aceste judeţe există un efectiv de ovine de circa 1,5 milioane de capete. Gheorghe Flutur a subliniat că, în mod surprinzător şi trist, Suceava nu stă foarte bine din acest punct de vedere, iar în judeţ nu sunt nici măcar 400.000 de capete de ovine. „Sperăm printr-o organizare mai bună să încurajăm crescătorii de oi de carne în perioada care urmează”, a încheiat Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegaţie din Qatar vine la Suceava pentru a analiza posibilitatea de a importa carne de oaie şi alte produse.
 Vizualizări articol: 3021 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
O delegaţie din Qatar vine la Suceava pentru a analiza posibilitatea de a importa carne de oaie şi alte produse2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Land grabbing in Rromania (1) trimis de
(19 aug 2016, 11:18:13
„Hassad Food adopts a state of the art investment model that focuses mainly on investing globally in commercially viable prospects to support Qatar's economy while generating profits.

Our approach throughout all our projects focuses on long term investments 50+ / 100+ years in the agri-business and food production mainly in animal proteins, grains, rice and sugar. We aim to achieve our long term goals through developing:

- Startup companies and Greenfield projects.
- Joint ventures.
- Acquisition of shares in private or public company.”

cf. Hassad food / Strategy / Investment approach

„O noua orientare a Qatarului in domeniul investitiilor vizeaza asigurarea necesarului alimentar al tarii pe termen lung. Astfel Autoritatea de Investitii a Qatarului a infiintat o companie specializata in domeniu care deja a antamat proiecte in regim mixt in agricultura si zootehnia altor tari.”

„Fondul de investitii agricole al Autoritatii de Investitii din Qatar, Hassan Food, intentioneaza sa dezvolte un parteneriat agricol larg cu Romania.”

„Autorităţile din Quatar sunt interesate să importe direct de la ferme şi abatoare din România carne sau animale vii, fiind interesat totodată, şi de posibilitatea achiziţiei unor terenuri în zonă. „Guvernul nostru a creat un fond special de investiţii în străinătate, care are o serie de subdomenii, de la investiţii în domeniul minier, agricol, turism. Până acum, am investit deja în America, Japonia, Anglia şi Germania, iar, acum, venim şi în România”

„Printre cei mai activi investitori în terenuri agricole se numără fondurile din Qatar. În 2009, Hassad, un fond de investiții, a început procedurile pentru achiziționarea a 50 de ferme în Australia.”
2.   Land grabbing in Rromania (2) trimis de
(19 aug 2016, 11:19:10
„Autorităţile din Quatar sunt interesate să importe direct de la ferme şi abatoare din România carne sau animale vii, fiind interesat totodată, şi de posibilitatea achiziţiei unor terenuri în zonă. „Guvernul nostru a creat un fond special de investiţii în străinătate, care are o serie de subdomenii, de la investiţii în domeniul minier, agricol, turism. Până acum, am investit deja în America, Japonia, Anglia şi Germania, iar, acum, venim şi în România”

„Printre cei mai activi investitori în terenuri agricole se numără fondurile din Qatar. În 2009, Hassad, un fond de investiții, a început procedurile pentru achiziționarea a 50 de ferme în Australia.”

„Hassad Australia owns and operates 300,000 hectares of Australian farmland, which supports 250,000 sheep and produces 130,000 tons of grains on yearly basis.”

----------
Cam astea-s câteva pasaje definitorii, gugălite la repezeală, despre ceea ce reprezintă actualmente politica agricolă și de investiți agricole a Qatarului.
Înainte de a detalia ceea ce reprezintă Hassad Food – fondul de investiți agricole al statului Qatar, trebuie de precizat că aceasta constituie doar una din liniile de acțiune ale micului stat din Golf în vederea asigurării unei poziții dominante a acestui stat în rândul țărilor din regiune și în plan mondial. Singura diferență dintre Hassad Food, Qatar Airlines sau Al Jazeera se regăsește doar la nivelul domeniului de activitate, în fapt toate cele menționate mai sus reprezentând linii distincte de acțiune ale aceleiași campanii concertată la nivel guvernamental.
Așadar, Autoritatea de Investiții a Qatarului a înființat un fond de investiți agricole, a cărui misiune este asigurarea independenței alimentare a statului Qatar, cunoscut fiind că acesta importă cam 80% din necesarul de produse alimentare.
3.   Land grabbing in Rromania (3) trimis de
(19 aug 2016, 11:20:43
(ete fleoșc, ar zice mucaliții! Și Rroemenica importă 80% din necesarul alimentar!)
Dinamica și anvergura acțiunii qatarezilor se concretizează în fonduri de câte 500 de milioane de US dolărei, destinați câte unei țări pe care au pus ochișorii.
Prima investiție reușită a fost cea din Australia, loc în care au început cu achiziționarea a vreo 50 de ferme, au trecut de 250.000 de hectare ca formă de proprietate și au ajuns la 300.000 de hectare, capabile să susțină producția a 130.000 de tone de cereale și producția zootehnică a 250.000 de oițe.

Investiția din Austrația constituie de departe cea mai reușită acțiune a Hassad Food, motiv pentru care fondul de investiți qatarez a deschis o subsidiară, sub forma Hassad Food Australia.
Apoi, qatarezii au început să se orienteze spre noi zone: au alocat de asemenea o tranșă de 500 de milioane de dolari în vederea unor investiții similare în India.
O altă țară în care succesul investiților s-a conturat sub forma unei subsidiare este Spania, loc în care qatarezii au reușit achiziționarea câtorva zeci de mii de hectare.

Încă de acum ceva ani, qatarezii căutau să achiziționeze 2 milioane de hectare de teren agricol în România, însă fărmâmițarea accentuată a terenurilor i-a împiedicat faptic să-și realizeze obiectivele.

Ce rezultă din aceste scurte prezentări?
a) Faptul că fondul de investiții Hassad Food pune un mai mare accent pe forma de prorprietate a terenului și a mijloacelor de producție, decât pe forma mixtă de cooperare. Cine se îmbată cu apă rece că arabii vor veni în România sau la Suceava ca să cumpere mieluți și cereale din talcioc sau de la poarta micului fermier, SE ÎNȘEALĂ AMARNIC.
4.   Land grabbing in Rromania (4) trimis de
(19 aug 2016, 11:21:42
Hassad Food consideră fezabilă o investiție DOAR ÎN MOMENTUL ÎN CARE TERENUL și / sau fermele de producție APARȚIN INVESTITORULUI QATAREZ CA FORMĂ DE PROPRIETATE.

b) o dată forma de proprietate fiind elucidată, investițiile în domeniu asigură tot necesarul tehnologic, începând de la utilaje și terminând cu inputuri sau necesar tehnologic în vederea derulării procesului agricol sau zootehnic.
Singura latură neocupată este cea a locurilor de muncă, locuri de muncă care, bineînțeles că vor fi asigurate de nativii locurilor.

Așadar, lăsând deoparte festivismul nejustificat al acestui articol (dând căutare pe google, regăsim aceleași știri despre investitori din Qatar în referință la județul Brașov, la județele din vestul țării sau cele din Bărăgan), întrucât nu toți citizenii acestei țări sunt clorofili capabili să înfulece pe nemasticate gulgutele propovăduite de orânduirea de partid și de stat, ne putem întreba pe bună dreptate: QUI PRODEST?
Cui folosește o asemenea formă de asociere?
Căci să fie clar că asocierea presupune alienarea definitivă a unor drepturi de proprietate asupra unor suprafețe agricole importante.
În afara interesului legitim al qatarezilor, de a-și asigura independența alimentară a statului LOR, singurul interes zonal este dat de impardonabila liberalșizare, din anul 2014, a regimului înstrăinării terenurilor agricole din Rromânica. Păi, la așa pleașcă incredibilă, prost să fii și să nu participi ( a se vedea condițiile restrictive sau draconice, impuse de TOATE celelalte țări europene persoanelor din terțe țări care vor să acjghiziționeze terenuri agricole. Singurii prostani care nu au impus și nu au notificat forurile europene cu privire la existența unor restiricții sunt IMBECILII CONDUCĂTORI AI RROMÂNISTANULUI DE PRĂDUIALĂ).
5.   Land grabbing in Rromania (5) trimis de
(19 aug 2016, 11:23:23
p.s. totuși, ar mai fi un loc de joacă, definit chiar în strategia de investiții a fondului din Qatar : piața apelor minerale, despre care qatarezii sunt de asemenea interesați, fiind parte esențială a strategiei lor de dezvoltare investițională.
Apăi, dacă tot l-a arestat pe sirianul acela terrorist, căruia îi dăduseră pesediștii apa minerală (din) Bucovina, Io* zic că ar putea și pedelacheii văpsiți în farbă chindrus ca de liberal reșapat să dea apele și resursele acvatice zonale pe mâna qatarezilor.

Ca să se împlinească prophecyile duhovnicilor care spun că în Rroemenica o să fie bogat cel care o să aibă o lumânare și un ulcior cu apă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei