Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Corneliu Popovici, i-a solicitat primarului din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, să spună dacă primăria acestui municipiu va putea folosi până la finalul acestui an banii care ar urma să-i primească pentru finalizarea pârtiei de schi de pe masivul Rarău. Corneliu Popovici a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că tot timpul „este mişcat” de subiectul acestei pârtii de schi, având în vedere că în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Turismului a fost unul dintre cei care au sprijinit promovarea ei pe lista de investiţii.
„Am citit că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că pârtia de schi va primi patru milioane de euro pentru a fi finalizată. Salut intervenţia făcută de Gheorghe Flutur la Guvern, la Ministerul Economiei, de a fi finanţată această investiţie. Personal mă bucur şi mă pregătesc, dacă se poate, să fiu primul care să ia contact cu pârtia”, a spus liderul PMP Suceava. El a ţinut să adauge că proiectul de Hotărâre de Guvern prin care Agenţia Naţională pentru Turism devine ordonator principal de credite şi poate finanţa pârtia de schi stătea în sertare încă de la începutul anului, motiv pentru care apreciază efortul făcut de Gheorghe Flutur la Guvern pentru a urgenta aprobarea ei.
Primul tronson al pârtiei de schi este finalizat în proporţie de 80%
Corneliu Popovici a spus că Agenţia Naţională pentru Turism are în cont o sumă de nouă milioane de lei pentru şase investiţii din întreaga ţară, printre care şi pârtia de schi de pe Rarău. „Faptul că aproape jumătate din sumă ajunge în judeţul Suceava dă o greutate şi mai mare acestei investiţii. Ceea ce solicit eu însă este ca primăria din Câmpulung Moldovenesc, prin primarul Mihăiţă Negură, să spună clar dacă este pregătită să absoarbă această sumă de bani într-un termen de trei luni, astfel încât investiţia să fie finalizată în luna decembrie 2016”, a declarat Popovici. El a adăugat că din ultimele date pe care le avea, Primăria Câmpulung Moldovenesc şi constructorul erau în proces. În aceste condiţii, preşedintele PMP Suceava a spus că ar vrea să ştie dacă acest proces s-a încheiat sau este în continuare pe rol. „Nu aş vrea să auzim că se prelungeşte termenul de finalizare a pârtiei, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul şoselei de centură a Sucevei”, a spus Popovici.
Lucrările la primul tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău au fost începute prin programul „Schi în România”, în anul 2009, însă lucrările au fost oprite în anul 2012 din cauza lipsei finanţării guvernamentale. Primul tronson este finalizat în proporţie de 80%, până în momentul de faţă în pârtia de pe Rarău investindu-se o sumă de 10 milioane de euro, iar pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare patru milioane de euro. După sistarea lucrărilor, pe traseul primului tronson al pârtiei au început să apară diverse probleme, cea mai mare dintre acestea fiind apariţia unei alunecări de teren pe o lungime de 140 de metri.
Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona de sosire.