Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
vineri, 12 aug 2016 - Anul XXI, nr. 188 (6301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat

Doi profesori din judeţ au obţinut nota maximă la examenul de definitivat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre cei peste 200 de profesori din judeţ care au susţinut, săptămâna trecută, examenul de definitivare în învăţământ, considerat cel mai greu din cariera didactică, au fost notaţi cu nota maximă.

Alina Andreea Andronic Ursu, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a susţinut testarea la educaţie muzicală, teza fiind evaluată cu 10. Tot 10 a primit şi Ioana Luciana Pungă, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, la disciplina fizică. 

62,34% dintre candidaţi au obţinut peste 8, nota minimă de promovare a examenului, rezultat ce plasează Suceava sub media naţională de 66,25%.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Suceava, 17 dintre cei 239 de candidaţi care au susţinut examenul au luat note mai mici de 5, 73 au luat note între 5 şi 7, iar 149 de candidaţi au luat note peste 8.

Eventualele contestații mai pot fi depuse la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava şi astăzi, până la ora 15:00. Rezultatele finale vor fi afișate în data de 18 august 2016. Acestea pot fi consultate pe site-ul www.definitivat.edu.ro, la sediul Inspectoratului Şcolar Suceava sau la centrul de examen.

 

2 şi 3 la proba scrisă, 10 la inspecţii

Potrivit metodologiei, profesorii care se înscriu la definitivare sunt inspectaţi la clasă de cel puţin două ori, de inspectorul pe disciplină de examen şi directorul şcolii, după care susţin o proba scrisă.

De obicei, candidaţii sunt evaluaţi cu note de 9 şi 10 la inspecţiile de la clasă, însă parte din ei obţin calificative mediocre la proba scrisă, regulă confirmată şi la sesiune de examen din acest an.

Un candidat de la Şcoala Gimnazială Satu Mare, de la educaţie fizică şi sport, a primit 10 la ambele probe practice, însă doar 2,75 la proba scrisă.

Un coleg de disciplină, de la Clubul Copiilor Rădăuţi, a fost notat tot cu calificative maxime la inspecţii, însă a reuşit să rezolve cerinţe doar de 3,3 la proba scrisă.

Proba scrisă conţine subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei, iar nota obţinută la proba scrisă este considerată nota de la examen.

Aceasta s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, la 31 de discipline, durata ei fiind de 4 ore.

 

Candidaţi retraşi după ce au primit subiectele

49 dintre candidaţii înscrişi iniţial au lipsit de la testare, iar alţi 59 au părăsit sălile de evaluare după ce au fost repartizate subiectele, însă nu vor figura ca absenţi, metodologia permiţând acest lucru.

Profesorii pot să susţină această proba de trei ori, într-un interval de maximum cinci ani. Cei care pică definitivatul pot să fie angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi.

 

Cele mai bune rezultate, în Cluj şi Iaşi

La nivel naţional, proporţia notelor peste 8 obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământul preuniversitar este de 66,25%, superioară cu 20 de procente celei de anul trecut.

Astfel, din totalul de 6.196 de candidaţi cu note, 4.105 candidaţi au primit note între 8 şi 10. Dintre aceştia, 39 de candidaţi au fost notaţi cu 10, aproape dublu în comparaţie cu 2015. Ponderea notelor între 8 şi 10 atinge proporţii de peste 70% în judeţele Cluj (77%), Iaşi (76,8%), Braşov (74,3%), Dolj (74,2%), Galaţi (72,2%), Prahova (71,1%), Buzău şi Botoşani (70,3%). Valori sub 45% apar în judeţele Mehedinţi (40,7%) şi Satu Mare (43,3%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi profesori din judeţ au obţinut nota maximă la examenul de definitivat.
 Vizualizări articol: 2830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Doi profesori din judeţ au obţinut nota maximă la examenul de definitivat4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Negresă cu gem şi bezea Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se termină întotdeauna prea repede... Poate fi de post sau nu, depinde numai de noi dacă adăugăm bezea deasupra sau... Citeşte