Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2016 - Anul XXI, nr. 186 (6299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turism

Grupurile organizate de pelerini care vizitează judeţul Suceava vor putea beneficia de ghizi specializaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupurile organizate de pelerini care vizitează în această perioadă judeţul Suceava pot beneficia de ajutorul unor ghizi specializaţi pentru a fi însoţiţi pe traseele amenajate în judeţ. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc a declarat că grupurile de minim 10 – 15 pelerini pot suna la Consiliul Judeţean Suceava sau se pot adresa direct la Centrul de Informare Turistică din oraşul Gura Humorului pentru a solicita asistenţa voluntarilor din cadrul Serviciului Salvamont. Până pe data de 15 august, în judeţul Suceava se derulează proiectul "Pelerin în Bucovina". „În situaţia în care pelerinii nu cunosc traseele propuse de noi, pot suna fie la Consiliul Judeţean, fie la Centrul de Informare de la Gura Humorului pentru a apela la un voluntar al Serviciului de Salvamont. Traseele propuse sunt şi pe drumuri forestiere, dar care sunt foarte bine marcate”, a precizat Viorel Seredenciuc.

 

Pelerinii pot să aleagă între şase trasee turistice

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava a adăugat că în cadrul proiectului "Pelerin în Bucovina" sunt propuse şase trasee turistice şi de pelerinaj. Primul traseu pleacă din Gura Humorului spre pasul Cacica (Poiana Mirelui şi a Miresei), pe marcaj cu bandă albastră. Intrarea în traseu se face din Gura Humorului, ieşirea spre Mănăstirea Humorului, după care traseul traversează o zonă de păşune, care oferă o panoramă a staţiunii Gura Humorului, a văii Moldovei, o parte a Obcinii Mari (Vf. Toaca) şi a Obcinii Voroneţului, după care poteca se continuă numai prin pădure, urcând pe Vf. Piciorul Înalt (798 m) şi apoi pe Vf. Cacica (803 m), până la Pasul Cacica (Poiana Mirelui şi Miresei), unde intersectează un alt traseu turistic, de la Mănăstirea Humorului – Cacica. Pelerinii pot continua traseul spre Cacica (1,5 ore), precum şi spre Mănăstirea Humorului (1,5 ore), ambele fiind marcate cu triunghi galben. Pe acest ultim traseu se poate continua drumul până la Pleşa şi Suceviţa. Durata traseului din Gura Humorului până în pasul Cacica este de patru ore şi de şase ore şi jumătate până la Pleşa. Traseul este accesibil pe tot timpul anului, are un grad mic de dificultate şi nu necesită echipament special.

Traseul al doilea propus pleacă dinGura Humorului spre Mănăstirea Humorului – Pasul Cacica – Cacica, cu întoarcere în Gura Humorului, pe marcaj cu triunghi galben. Pelerinii vor pleca cu maşina din Gura Humorului până în Mănăstirea Humorului, iar intrarea în traseu se va face pe Valea Ţiganca, de unde urmează circa un km pe firul văii, după care poteca va intra în pădure şi va urca până în pasul Cacica, unde va intersecta traseul marcat cu bandă albastră, după care va continua spre Cacica– Gura Humorului cu mijloc auto. Scopul traseului este de a conecta două localităţi, Mănăstirea Humorului şi Cacica. Durata traseului este de trei ore şi jumătate, iar acesta este accesibil tot timpul anului, are un gram mic de dificultate, însă necesită echipament special.

Al treilea traseu pleacă tot din Gura Humorului, cătrePleşa – Soloneţul Nou – Cacica – Păltinoasa şi din nou Gura Humorului. Acest traseu nu este marcat. Traseul este pe drumuri judeţene şi comunale şi oferă o panoramă a văii Humorului, Obcinii Mari, precum şi a zonei cuprinse între Soloneţ şi Cacica, cu obiectivele turistice oferite de fiecare localitate în parte. Pelerinii au posibilitatea să meargă pe jos între Pleşa şi Cacica, urmărind drumul Minerilor.

 

Traseu pe jos între mănăstirile Suceviţa şi Putna

Traseul numărul patru are ca punct de plecare localitatea Poiana Micului şi continuă cătreVf. Târşiciori şi Suceviţa. Traseul este marcat cu bandă galbenă până la Vf. Târşiciori şi cu bandă albastră până la Suceviţa. Intrarea în traseu se face la ieşirea din Poiana Micului, urmând un drum forestier până în poiana Târşiciori, respectiv Vf. Tîrşiciori (1038 m). Din Vf. Târşiciori, traseul continuă pe Obcina Târşiciori, prin poiana Ştiubei, până la Mănăstirea Suceviţa, marcaj cu bandă albastră. După aproximativ 30 de minute, pe versantul stâng, la 200 de metri de culme exisă un mic lac ce oferă un loc plăcut de popas. Durata traseului este de cinci ore, iar acesta este accesibil tot timpul anului, are un grad mic de dificultate şi nu necesită echipament de drumeţie special şi complex.

Cel de-al cincilea traseu pleacă de la Mănăstirea Suceviţa, pe Valea Bercheza şi Valea Struginoasa, până la Mănăstirea Putna, urmând marcajul cu cruce albastră. Intrarea în traseu se face pe Valea Bercheza, din faţa Mănăstirii Suceviţa, urmând această vale pe o distanţă de 6,5 km, după care urmează un urcuş uşor de circa o oră, apoi se ajunge pe o culme şi se coboară în partea opusă, spre Valea Struginoasa, urmând cursul acesteia până la intrare în localitate, unde se află şi mănăstirea Putna. Scopul traseului este de a lega cele două localităţi, care au ca obiective turistice mănăstirile Suceviţa şi Putna. Durata traseului este de cinci - şase ore. Este un traseu accesibil tot timpul anului, are un grad mic de dificultate şi nu necesită echipamente de drumeție speciale.

Ultimul traseu propus pleacă din Gura Humorului spre Păltinoasa - Ciprian Porumbescu - Drăgoieşti – Măzănăeşti - Vorniceni - Moara – Bulai. Traseul nu este marcat, fiind semnalizate doar intersecţiile de drumuri, şi necesită mijloace de transport auto, având în vedere că distanţa este de circa 60 de kilometri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupurile organizate de pelerini care vizitează judeţul Suceava vor putea beneficia de ghizi specializaţi.
 Vizualizări articol: 3180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Grupurile organizate de pelerini care vizitează judeţul Suceava vor putea beneficia de ghizi specializaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei