Groapa de gunoi de la Frumoasa, la care lucrările au fost sistate după intervenţia energică şi numeroase plângeri ale oamenilor din zonă, va deveni amintire. Eduard Dziminschi, actualul primar din Moara, comună în componenţa căreia se află localitatea Frumoasa, a anunţat că firma care a început acele lucrări fără să aibă autorizaţiile şi avizele necesare a demarat operaţiunile de aducere a terenului la starea iniţială.
„Aşa cum am spus şi înainte de a ajunge primar, Moara nu trebuie să devină o groapă de gunoi, locul unde lumea aruncă tot ce nu-i este de folos. Cât priveşte lucrările de la Frumoasa, acestea se vor realiza pe banii constructorului şi sper că se vor finaliza până spre sfârşitul lunii august. Dacă vrem normalitate trebuie să respectăm legislaţia, iar eu tocmai pentru acest aspect militez”, a precizat Eduard Dziminschi.
Lucrările demarate la Frumoasa încă de la finalul anului trecut prin care se intenţiona realizarea unei platforme pe care urma să se depoziteze gunoi a inflamat spiritele şi a provocat mari nemulţumiri. Într-o primă fază, locuitorii din zonă s-au adresat conducerii de atunci a Primăriei Moara, dar fără nici un efect.
Ulterior, o sesizare despre această lucrare a ajuns şi la comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Suceava, iar controlul efectuat avea să confirme neregulile semnalate.
„Lucrările de decopertare şi de excavare au fost realizate pe o suprafaţă de 1,47 hectare cu scopul de a amenaja terenul respectiv pentru un spaţiu de stocare temporară a deşeurilor menajere, precum şi a unei staţii de sortare a deşeurilor. Lucrările s-au derulat fără respectarea reglementărilor pe linie de mediu, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune de 30.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea lucrărilor până la obţinerea actelor reglementate pe linie de protecţia mediului”, a fost concluzia comisarilor de la Garda Naţională de Mediu.
După acest control şi aplicarea sancţiunii, Primăria Moara nu a mai făcut alte demersuri pentru intrarea în legalitate, astfel încât Eduard Dziminschi a decis că cel „mai sănătos şi mai corect” este ca proiectul să nu fie finalizat, iar firma care a început lucrările fără să aibă avizele necesare să readucă terenul la starea iniţială.