O parte din aleşii locali suceveni l-au luat pe „Nu” în braţe, la şedinţa de Consiliu Local de ieri, respingând o mulţime de proiecte de pe ordinea de zi, de multe ori fără argumente valabile.
Aşa s-a întâmplat şi în cazul unui proiect foarte important pentru aspectul general al municipiului Suceava, cel de demarare a procedurilor de realizare a unei sere de flori, în care să fie produse răsadurile necesare pentru ornarea spaţiilor verzi din oraş.
Necesitatea realizării acestei sere floricole a fost explicată cu lux de amănunte de viceprimarul Marian Andronache, care i-a atenţionat pe consilierii locali că există riscul ca anul viitor să nu aibă cu ce înfrumuseţa oraşul, în condiţiile în care cel mai mare spaţiu de producere a florilor, acum, este o seră închiriată de la o persoană fizică, care vrea să construiască pe terenul de acolo un complex imobiliar.
Chiar de au fost explicate detalii ale acestei investiţii complexe, de realizare a unei sere utilizabile pe trei niveluri, pe o suprafaţă de 1.300 de mp la sol, inclusiv cu dotări performante de irigare, asigurare a căldurii necesare, a apei calde, cu sisteme de aerisire, vestiare şi duşuri pentru personalul care lucrează acolo, unii consilieri au reproşat valoarea estimativă a investiţiei, de 2,85 de milioane de lei, din care, pentru demararea lucrărilor, în bugetul pentru anul acesta era propusă o sumă de 800.000 de lei.
În prezent, florile şi alt material săditor utilizate pentru înfrumuseţarea reşedinţei de judeţ sunt produse în sera de 650 de metri pătraţi a Direcţiei Domeniului Public, precum şi în alta de 5.500 de metri pătraţi, închiriată. Prin cultivarea şi creşterea florilor în regim propriu s-au realizat anual economii de peste 400.000 de lei, costurile serei necesare acestor activităţii urmând să fie amortizate în aproximativ 10 ani.