Sucevenii care au de rezolvat diverse probleme la Primăria Suceava vor avea acces mai uşor în instituţie, de săptămâna viitoare. Asta deoarece uşa de la intrarea în sediu, veche de 20 de ani, de când clădirea funcţiona ca sediu al Băncii Agricole, va fi înlocuită cu alta modernă, cu senzori, astfel încât cei care vin să discute cu reprezentanţii municipalităţii să nu se mai „lovească” de uşi închise.
Mai mult, pe vechea uşă nu poate intra sau ieşi decât o singură persoană, încât, de foarte multe ori, se formează un „ciorchine” de oameni, de o parte şi de alta.
„Este o schimbare care trebuia făcută mai demult, dar a tot fost amânată, pentru că se dorea a fi făcută în cadrul unui proiect de reabilitare a sediului primăriei, lucrare pentru care s-au depus proiecte de finanţare pe fonduri externe. În cele din urmă am decis să facem această lucrare din fonduri proprii, pe reparaţii”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.
Lucrările de înlocuire a uşii de intrare sunt avansate deja, săptămâna viitoare urmând să fie dată în folosinţă uşa modernă, cu senzori.
Astfel, prezenţa unei persoane la intrarea şi la ieşirea din clădire va fi sesizată rapid de senzori, care vor da comanda de deschidere a uşilor glisante.
Primăria Suceava îşi desfăşoară activitatea într-o clădire construită în perioada 1995-1996, pentru a funcţiona acolo Banca Agricolă. În anul 2001 Banca Agricolă a fost preluată de Raiffeisen Bank România, care a continuat activitatea Băncii Agricole în acelaşi sediu.
Necesitatea unui nou sediu pentru Primăria Suceava a apărut după ce vechiul sediu, actualul Palat de Justiţie, a fost revendicat şi câştigat de Ministerul Justiţiei.
În 2002, Primăria Municipiului Suceava a definitivat tratativele cu conducerea centrală a Raiffeisen Bank pentru achiziţionarea spaţiilor aflate la parterul şi primul etaj al sediului filialei din Suceava, în vederea mutării sediului primăriei. Valoarea tranzacţiei era de 20 de miliarde de lei, ceea ce însemna 625.000 de dolari (la cursul mediu leu-dolar din perioada respectivă).
Cele trei niveluri din sediul primăriei care sunt proprietatea Consiliului Judeţean au fost date în folosinţă gratuită primăriei în anul 2003, pe o perioadă de 15 ani.