Cei cinci indivizi arestaţi săptămâna trecută pentru că au vândut etnobotanice cu gust de materiale de construcţii nu scapă de arest preventiv. Curtea de Apel Suceava a respins ieri contestaţiile depuse, astfel încât mandatele de arestare emise de Tribunalul Suceava rămân în vigoare, decizia de ieri fiind una definitivă.
Miercuri, 13 iulie, poliţiştii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea DIICOT, au efectuat 19 percheziţii, care au vizat 24 de persoane. Cercetările vizează în total 22 de membri, majoritatea din municipiul Rădăuţi, de la liderii care jonglau cu sume mari de bani, la soţiile şi concubinele acestora şi până la „săgeţi”.
Pe parcursul cercetărilor au fost efectuate 10 constatări în flagrant şi au fost identificate terenuri şi case, autoturisme de lux şi conturi bancare deschise în străinătate, în insulele Marshall şi Belize, în Oceanul Pacific şi în America Centrală, precum şi în Ungaria. Numai în cazul acţiunilor organizate în flagrant au fost depistate 8 kilograme de substanţe interzise, au precizat anchetatorii.
Audierile din acest dosar, la sediul DIICOT Suceava, au început de miercuri dimineaţă şi s-au finalizat abia joi dimineaţă.
Joi după-amiază, la propunerea DIICOT, cinci inculpaţi din acest dosar au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Suceava.
Este vorba de Răzvan Percec, liderul grupării, Alexandru Huţuleac, cel mai important secund, precum şi Romeo Mihăiţă Roman, Iulian Andrei Lungoci şi Iosif Marian Grijincu.
Principalii inculpaţi din dosar au fost arestaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri şi spălare de bani.
Alte şapte inculpaţi, printre ei şi soţia lui Percec, sunt cercetaţi în stare de libertate, dar sub măsura controlului judiciar, având impuse mai multe obligaţii şi restricţii.