Absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul se pot înscrie, în cursul săptămânii viitoare, în intervalul 18-22 iulie, la cea de-a doua sesiune a examenului, care va începe în 16 august cu probele orale.
La sesiunea din toamnă a examenului maturităţii sunt aşteptaţi cei 1.434 de elevi care nu au promovat prima sesiune a bacului din acest an, cei care au absentat, 268 la număr, candidaţii din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac. Totodată, se pot înscrie şi absolvenţii promoţiei 2016 care nu s-au înscris la sesiunea din vară a testării, numărul acestora trecând de 1.000.
La sesiunea din 2015 a bacului din toamnă, rezultatele au stat sub semnul mediocrităţii. Dintre candidaţii care s-au prezentat la examen, doar 324 (23,91%) au promovat testarea, în condiţiile în care numărul înscrişilor a fost de 1.790.
Examenul începe pe 16 august
Nivelul de dificultate al subiectelor din toamnă va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.
Sesiunea august–septembrie 2016 a examenul de bac debutează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română pe data de
16 august, probă care se va desfăşura până pe 17 august.
În intervalul 17-19 august, elevilor le vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă străină, iar în intervalul 18 - 19 august este programată proba competenţelor digitale.
Probele scrise debutează pe 22 august cu disciplina limba română, urmată pe 24 august de matematică sau istorie şi, pe 26 august, de proba la alegere a profilului şi specializării.
Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se face pe 29 august (până la ora 16:00), urmând ca în zilele de 30 şi 31 august să fie soluţionate contestaţiile. Rezultatele finale vor fi publicate pe 1 septembrie.
Reamintim că la sesiunea din vară a examenului din acest an, în judeţul Suceava, înainte de contestaţii, promovabilitatea era de 71,19%.
Patru absolvenţi de liceu din judeţul Suceava au obţinut calificativul maxim la toate probele examenului de bacalaureat din acest an.
De asemenea, numărul lucrărilor notate cu calificativul 10 a fost de 334 (53 au fost înregistrate la limba română, 92 la matematică şi istorie şi 189 la proba a treia, cea la alegere a profilului şi specializării).