Fenomenele meteorologice extreme din luna iunie, când ploile torențiale au venit „la pachet” cu vânt puternic, au făcut ravagii în pădurile județului.
Cea mai gravă situație se înregistrează în zona Broșteni, unde arborii de pe aproximativ 400 de hectare de pădure de rășinoase au fost culcați la pământ, iar drumurile de acces au fost blocate.
Din primele estimări ale proporțiilor dezastrului provocat de vântul puternic, care a smuls copacii din rădăcini sau i-a rupt precum bețele de chibrit, numărul arborilor afectați este de aproape 500.000.
Silvicultorii mobilizați în zonă, pentru evaluarea pagubelor produse, spun că doborâturile de vânt depășesc 100.000 de metri cubi de masă lemnoasă, dar se lucrează încă pentru realizarea unor rapoarte care să ilustreze cât mai exact proporțiile pagubelor produse de urgia naturii.
„Pentru deblocarea drumului de la Dârmoxa la Broșteni am mobilizat echipele de la ocoalele silvice Broșteni și Crucea, am trimis utilaje și mașini de la Vama și Crucea, astfel încât în scurt timp am reușit să redăm circulației drumul forestier. Urmează să facem evaluarea pagubelor, valorificarea și evacuarea materialului lemnos rezultat din doborâturile de vânt”, a precizat șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.
Echipe de silvicultori trimise în teren au ca misiune și luarea măsurilor necesare minimizării pierderilor produse.