sâmbătă, 9 iul 2016 - Anul XXI, nr. 159 (6272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nesimţire

Un şofer şi-a lăsat maşina în mijlocul drumului, pe contrasens, pe o stradă din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-un oraş cu străzi care nu fac faţă adesea valorilor de trafic şi care se confruntă cu o reală criză a locurilor de parcare, şoferii care trec peste orice urmă de bun-simţ şi îşi lasă maşinile în locuri în care încurcă vădit traficul auto sau pietonii par să fie tot mai mulţi. Îi vedem adesea cum parchează pe trotuare, pe spaţii verzi ori pe căi de acces înguste, încurcând sau chiar blocând traficul. Un exemplu de tupeu maxim a fost surprins, ieri, lângă intersecţia de la Nordic, la intrarea pe strada secundară care duce spre Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava.

Şoferul unui Mercedes a oprit şi şi-a lăsat maşina în mijlocul străzii, la câţiva metri de intersecţia de la Nordic. Pentru ca tupeul să fie maxim, acesta şi-a lăsat Mercedesul şi pe contrasens. Aşa se face că cine circula dinspre Mărăşeşti şi făcea dreapta, pe strada secundară, se trezea, imediat după marcajul pietonal, cu o maşină în faţă. Conform martorilor oculari halucinanta scenă s-a întins pe durata a aproximativ 15 minute, timp în care la faţa locului a ajuns şi un angajat al Poliţiei Locale Suceava, care se ocupă de sancţionarea opririlor şi staţionărilor neregulamentare ale autovehiculelor.  Conform procedurii de lucru a Poliţiei Locale, maşina a fost fotografiată, iar pe parbrizul acesteia a fost lăsată o înştiinţare cu privire la contravenţia săvârşită:

“Stimate conducător auto, pentru că autovehicul având numărul de înmatriculare SV-08-UUM staţionează neregulamentar puteţi fi sancţionat contravenţional cu 4-5 punte amendă şi 3 puncte de penalizare”. Imediat după ce agentul a lăsat înştiinţarea pe parbrizul maşinii, a apărut şi şoferul. Un bărbat din Dumbrăveni, foarte grăbit, care tot el era nervos, a invocat graba şi a pornit imediat maşina şi a plecat.

Bărbatul trebuie să se prezinte luni, la sediul Poliţiei Locale Suceava. De regulă, şoferii care se prezintă la sediul Poliţiei Locale şi nu mai au altă amendă scapă doar cu un avertisment. Această regulă nescrisă a Poliţiei Locale face referire însă la cazurile de parcări sau opriri neregulamentare mai puţin grave, care nu încurcă vădit traficul, ceea ce nu este deloc cazul în această situaţie. Dacă nu se prezintă la Poliţia Locală Suceava, şoferul va primi amenda acasă, prin poştă. Cum un punct de amendă este în valoare de 125 de lei (10% din salariul minim pe economie), rezultă că bărbatul ar putea încasa o amendă de 500 de lei sau de 625 de lei, funcţie de cum apreciază agentul constatator gravitatea contravenţiei.

Cei de la Poliţia Locală susţin că acţionează zilnic pe linia parcărilor ilegale şi constată zeci de abateri concretizate în amenzi în fiecare zi. Din păcate, numărul celor care nu numai că parchează neregulamentar, dar sfidează şi orice altă regulă, rămâne foarte mare.  Nici amenzile deloc mici nu par să fie suficiente pentru a mai domoli din „graba” unora dintre suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer şi-a lăsat maşina în mijlocul drumului, pe contrasens, pe o stradă din Suceava.
 Vizualizări articol: 10775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Un şofer şi-a lăsat maşina în mijlocul drumului, pe contrasens, pe o stradă din Suceava4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un cioban trimis de
( 9 iul 2016, 12:31:10
Ca multi altii din urbea noastra...de ar fi amenzi mai multe...
2.   Dosar penal! Pedeapsa curunta! trimis de
( 9 iul 2016, 14:05:09
Dosar penal, căci împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Codului penal, cu închisoare sau cu amendă:
,,Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabila a drumului public a unui vehicul se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă”.

Solutia ar fi ca politia sa inceapa sa-si faca datoria si sa dea amenzi pentru blocarea unui drum public. Si, ca un bonus, sa i se factureze pierderile inregistrate in perioada in care a incucat traficul.

Dar si nerespectarea distantei legale dintre masini ar trebui sa fie pedepsita!

Ce spune articolul 339 din Codul penal:
art. 339: împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice
(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea pozițiilor acestora, fără autorizație eliberată de autoritățile competențe, de natură să inducă în eroare participanții la trafic ori să îngreuneze circulația pe drumul public se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează așezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulația pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranță circulației ori se aduce atingere dreptului la liberă circulație a celorlalți participanți la trafic.
(4) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabila a drumului public a unui vehicul se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei