Managerul Centrului Cultural Bucovina (CCB), Viorel Varvaroi, a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, raportul de activitate al instituţiei pe primul semestru al anului 2016.
„Pe primele şase luni ale anului toate manifestările au fost realizate...”
Aşa cum a precizat el, „pe primele şase luni ale anului toate manifestările propuse (cu o singură excepţie - Concursul de interpretare critică şi jurnalism „Mihail Iordache”, la care CCB era partener, care a fost amânat din lipsa fondurilor) au fost realizate”, iar celelalte proiecte din planul programului minimal au fost îndeplinite şi depăşite.
Subliniind faptul că CCB îşi desfăşoară activitatea prin trei direcţii, respectiv Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Școala de Arte „Ion Irimescu” şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, managerul instituţiei, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava, s-a referit la fiecare direcţie în parte.
Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” a avut în primul semestru al anului un număr de 212 acţiuni
Astfel, Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, care a avut în primul semestru al anului un număr de 212 acţiuni, din care 46 de spectacole de folclor, 166 de reprezentaţii de teatru pentru copii şi care a efectuat două turnee în străinătate (Germania - la Târgul de Turism de la Augsburg şi Turcia – la Festivalul Internaţional de dansuri populare de la Izmir) a reprezentat cu cinste folclorul bucovinean şi a înregistrat prin spectacole încasări financiare consistente.
Școala de Arte „Ion Irimescu”, a desfăşurat, pe lângă programul de studiu asumat, o serie de acţiuni culturale organizând şi participând la numeroase manifestări, de la Zilele Eminescu, laConcursulNaţionalde Artă Plastică „Ion Irimescu”, şi de la Festivalul-Concurs naţional de muzică populară „Florile Ceahlăului” de la Piatra Neamţ, la Concursul de interpretare instrumentală pentru pian complementar „Tinere Talente”. Anul şcolar s-a încheiat cu rezultate remarcabile, iar taxele şcolare, de la cei peste 600 de cursanţi, s-au încasat în proporţie de aproape 100%.
Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi-a realizat integral activităţile
La rândul său, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi-a realizat integral activităţile din calendarul pe primele şase luni din acest an.
Viorel Varvaroi a accentuat faptul că cea mai importantă acţiune din acest an este Festivalul - concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”, aflat la cea de-a XIV-a ediţie, festival itinerant prin cele şase zone etnofolclorice ale judeţului. La faza finală, care se va desfăşura la Câmpulung Moldovenesc în perioada 22 - 24 iulie, în cadrul Festivalului Internaţional „Întâlniri Bucovinene”, alături de finalişti (63 de formaţii artistice din judeţ, însumând peste 1.400 de persoane) vor participa şi 13 formaţii străine, din Republica Moldova, Ucraina, Polonia, Slovacia şi Ungaria.
Enumerând şi alte manifestări şi semnalând că anul acesta s-au editat cincicărţi şi sunt în lucru la tipografii încă zece (din cele 32 de titluri din programul editorial al instituţiei pentru anul în curs), managerul CCB a accentuat faptul că pentru realizările semnificative din acest semestru a beneficiat de sprijinul necondiţionat al Consiliului Judeţean Suceava, de conlucrarea eficientă cu cei trei directori, respectiv Tamira-Gonda Cojocariu, Ion Băiţan Ion şi Călin-Constantin Brăteanu, precum şi cu întreg colectivul de salariaţi ai instituţiei.
„În cei 16 ani de când lucrez pe diferite funcţii la Centrul Cultural Bucovina am avut rezultate bune”
Viorel Varvaroi s-a referit la câteva acţiuni de amploare care sunt programate în perioada care urmează: finala Festivalului - concurs judeţean de folclor „Comori de Suflet Românesc”, Concursul judeţean de interpretare a cântecului popular românesc „Glas Bucovinean”, Festivalul Internaţional „Întâlniri Bucovinene”, Comemorarea „Arderea Cărţilor Bucovinei”, cele două tabere de creaţie plastică („Lumina Nordului”, din a doua decadă a lunii iulie, şi Tabăra de Artă Plastică din luna august) şi Festivalul Internaţional de rock „Bucovina Rock Castle”.
La final, managerul Viorel Varvaroi a subliniat faptul că „în cei 16 ani de când lucrez pe diferite funcţii la Centrul Cultural Bucovina am avut rezultate bune, iar ca manager, la evaluările anuale, am fost catalogat cu calificativul maxim”.