Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 9 iul 2016 - Anul XXI, nr. 159 (6272)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lacăt

Creditorii de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au decis intrarea în faliment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

SC Drumuri şi Poduri SA Suceava trebuie să intre în faliment. Cel puţin asta au decis creditorii care s-au întrunit joi după-amiază şi cu un vot unanim au trimis societatea pe ultimul drum. Totuşi, decizia de joi nu este una definitivă, verdictul final urmând a fi luat de judecătorul sindic care analizează dosarul de insolvenţă al SC Drumuri şi Poduri SA. Acest lucru se va întâmpla abia pe 27 septembrie, când este stabilit termenul de judecată în acest dosar.

Practic, judecătorul sindic va trebui să pună în balanţă decizia Adunării Creditorilor, al cărei proces verbal va fi ataşat la dosar, şi raportul administratorului judiciar cu privire la îndeplinirea planului de reorganizare, act care a fost depus deja la dosarul de insolvenţă.

„La şedinţa de joi au fost prezenţi 62,5% dintre creditori şi s-a votat în unanimitate pentru intrarea în faliment. Acum rămâne de văzut ce decizie va lua judecătorul sindic”, a explicat Eugen Girigan, administratorul special al SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

În acest moment la societate mai sunt doi salariaţi şi patru paznici, după ce la intrarea în insolvenţă, în 2012, SC Drumuri şi Poduri SA avea nu mai puţin de 165 de angajaţi. Aceştia au plecat acasă treptat, odată cu implementarea planului de reorganizare, şi au încasat plăţi compensatorii în sumă totală de aproximativ trei milioane de lei.

Cel mai important creditor al societăţii este BCR, care la momentul declanşării procedurii de insolvenţă avea de recuperat 3,45 de milioane de lei. Din această sumă s-au recuperat două milioane de lei, iar 1,45 milioane de lei rămân să se constituie ca un credit dacă societatea îşi va continua activitatea, iar dacă se va intra în faliment decizia va aparţine judecătorului sindic.

Al doilea mare creditor este Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, dar în acest caz situaţia nu este foarte clară, în sensul că există un proces. Acţiunea judecătorească a fost deschisă după ce finanţiştii au stabilit obligaţii de plată în sarcina SC Drumuri şi Poduri SA Suceava în valoare de 1,1 milioane de lei. Curtea de Apel Suceava a tăiat 600.000 de lei din aceste obligaţii, dar un verdict final se va da la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe de altă parte societatea are de recuperat două milioane de lei de la Consiliul Judeţean Suceava, dar şi alţi 1,2 milioane de lei de la diverşi beneficiari din judeţ.

În cazul în care va intra în faliment, bunurile aparţinând SC Drumuri şi Poduri SA vor fi evaluate, iar mai apoi vor fi scoase la vânzare. Printre bunurile pe care societatea le are se numără sediul din Iţcani, dar şi bazele de producţie de la Siret şi Milişăuţi.

 

Documente ale SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, ridicate de procurorii DNA

Pe de altă parte, o parte din lucrările derulate de SC Drumuri şi Poduri SA Suceava nu au putut fi decontate pentru că actele au fost ridicate în luna mai a anului trecut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar care vizează comiterea mai multor fapte de corupţie.

Este vorba de drumul Moldoviţa – Argel, pentru care beneficiarul, respectiv Consiliul Judeţean Suceava, a solicitat documentele în original pentru a putea efectua plata.

Insolvenţa societăţii a fost provocată de pierderea exclusivităţii pentru întreţinerea şi refacerea drumurilor din judeţ. Se întâmpla în 2008, iar ceea ce a urmat a fost un adevărat tăvălug care a împins societatea spre falimentul care se preconizează.

În acelaşi an, 2008, înaintea alegerilor locale, SC Drumuri şi Poduri SA a efectuat lucrări ample pe mai multe drumuri din judeţ, dar noua conducere a Consiliului Judeţean Suceava a refuzat plata facturilor de 8,2 milioane de lei.

Încălcarea legislaţiei la SC Drumuri şi Poduri SA a fost un alt factor favorizant al drumului spre insolvenţă, un raport al Curţii de Conturi întocmit în 2009 explicând clar ce anume a fost în neregulă la această societate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creditorii de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au decis intrarea în faliment.
 Vizualizări articol: 4598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Creditorii de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au decis intrarea în faliment5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei