Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iul 2016 - Anul XXI, nr. 158 (6271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9724 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5865 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect ambiţios

Fostul Restaurant Naţional va fi redeschis pe 1 mai 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În scurt timp fostul Restaurant Naţional situat în centrul municipiului Suceava îşi va recăpăta strălucirea de altădată. Proprietarul clădirii, omul de afaceri Radu Kirstiuk, şi cei doi asociaţi ai brandului Centrul Vechi, Cristi Ioniţă şi Tudor Hotnogu, au ajuns la o înţelegere.

Fostul Restaurant Naţional, dar şi terenul din jurul acestuia, în suprafaţă de 550 de metri pătraţi, au fost luate în chirie pentru o perioadă de 12 ani, iar în scurt timp vor demara şi lucrările de modernizare, astfel încât pe data de 1 mai 2017 să poată fi tăiată panglica inaugurală.

„Clădirea este monument istoric şi vom respecta absolut toate cerinţele pentru o astfel de clădire, iar orice lucrare va avea avizul Ministerului Culturii. Deocamdată, nu am stabilit numele sub care va funcţiona noua locaţie, dar cu siguranţă va fi sub brandul Centrul Vechi”, au precizat Cristi Ioniţă şi Tudor Hotnogu.

Potrivit chiriaşilor, la fostul Restaurant Naţional se va amenaja un restaurant cu 250 de locuri, cu un concept diferit de ceea ce există în acest moment pe piaţa suceveană. De asemenea, aici va fi amenajată o terasă sezonieră cu o capacitate de 200 de locuri. Terasa va cuprinde şi un spaţiu de joacă, acesta urmând să respecte toate normele de siguranţă şi securitate. Un alt spaţiu de joacă va funcţiona şi la etajul I al clădirii şi va fi destinat atât copiilor sub 10 ani, cât şi celor peste această vârstă. 

„Putem să-i asigurăm pe suceveni că tot ceea ce a caracterizat Centrul Vechi de-a lungul timpului, respectiv calitate, seriozitate, inovaţie şi servire se va regăsi şi în noul restaurant. În scurta noastră colaborare, care are ceva mai mult de trei ani, am reuşit să preluăm două afaceri de la un nivel scăzut şi le-am adus la un standard ridicat. Intenţia de dezvoltare a afacerii a existat de mai multă vreme, dar acum am găsit un partener extrem de serios cu care am discutat preluarea fostului Restaurant Naţional şi cu care am ajuns la o înţelegere”, au menţionat Cristi Ioniţă şi Tudor Hotnogu.

 

Scurt istoric al clădirii

Clădirea din centrul municipiului Suceava este fostul conac al familiei nobiliare Prunkul, devenit ulterior, în perioada comunistă, cunoscutul Restaurant Naţional, principalul loc de petrecere la începutul anilor '70.

Suprafaţa desfăşurată a clădirii este de 3.120 de mp, terenul aferent acesteia fiind de 1.781 mp.

Fostul conac al boierilor armeni din familia Prunkul este atestat ca fiind construit la începutul secolului XIX, prin contribuția învățătorilor suceveni, el funcţionând o perioadă cu titlul de „Casa Institutorului”. În urma unor datorii ale administratorilor, clădirea a trecut în posesia familiei armene, care, ulterior, în anii '40, a vândut-o.

În 1948, odată cu naționalizarea, clădirea fost preluată de stat și dată în folosință unor cooperații, printre altele, aici funcţionând şi  „Casa Pionierului”, până în 1966.

În acelaşi an, imobilul a fost transformat în Restaurantul Naţional, loc „călcat” de o mulţime de suceveni până prin anii '90, când a fost scos la vânzare şi cumpărat de actualul proprietar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul Restaurant Naţional va fi redeschis pe 1 mai 2017.
 Vizualizări articol: 12291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fostul Restaurant Naţional va fi redeschis pe 1 mai 20175.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei