Medicii de familie, specialiştii, farmaciile şi toţi cei peste 800 de furnizori de servicii medicale din judeţul Suceava sunt aşteptaţi la Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava să semneze actele adiţionale la contractul-cadru pentru a li se putea deconta serviciile prestate în luna iulie. Preşedintele-director al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că instituţia a finalizat de săptămâna trecută actele adiţionale la contractele de furnizare de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu furnizorii care se află în contract cu CAS şi de ieri aceştia sunt aşteptaţi să le semneze. Pentru a putea acorda serviciile medicale din iulie, documentele trebuie semnate înaintea datei de 1 iulie. După această zi, acordarea de servicii medicale (consultaţii, prescriere de reţete, trimiteri etc.) şi decontarea aferentă se vor face de la data semnării.
”Activitatea desfăşurată de furnizorii de servicii medico-farmaceutice în luna iulie este reglementată de noua legislaţie, care intră în vigoare de la data de 1 iulie 2016”, a spus Bleorţu.
În ceea ce priveşte procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice pe toate domeniile de asistenţă medicală pentru anul 2016, furnizorii trebuie să depună la CAS Suceava, în perioada 4-8 iulie, cererile, însoţite de documentele necesare. Preşedintele CAS a afirmat că cele 5 zile sunt suficiente pentru ca toţi cei peste 800 de furnizori să depună documentele, activitatea fiind similară cu cea de decontare, căreia îi este alocat acelaşi număr de zile.
Bugetul sănătăţii sucevenilor este de aproape 4 milioane de lei
Calendarul de contractare şi listele cu documentele pentru fiecare tip de asistenţă medico-farmaceutică sunt afişate la sediul CAS şi pe pagina de web a CAS Suceava: www.cassv.ro.
Documentele necesare încheierii contractelor se transmit atât în formă fizică, la secretariatul CAS Suceava, cât şi în format electronic asumate prin semnătura electronică extinsă a reprezentantului legal al furnizorului. Potrivit preşedintelui Bleorţu, documentele solicitate în procesul de contractare sau în procesul de evaluare a furnizorului existente la CAS nu vor mai fi depuse/transmise la încheierea contractelor, cu excepţia documentelor modificate sau cu perioadă de valabilitate expirată. Procesul de contractare se va încheia în data de 29 iulie a.c.
Bugetul total alocat în acest an pentru servicii medicale, dispozitive medicale şi medicamente este de 398,009 milioane lei, mai mare cu 18,88% fata de bugetul alocat la contractare pentru anul 2015.
Pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală este alocată suma de 85,767 milioane lei, pentru dispozitive medicale – 3,887 milioane lei, pentru medicina de familie – 36,148 milioane lei, medicilor specialişti din ambulatoriul de specialitate – 19,956 milioane lei, stomatologilor – 1,334 milioane lei, asistenţei medicale paraclinice (laboratoare, radiologie, CT şi RMN) – 8,232 milioane lei, serviciilor medicale de recuperare – 2,018 milioane lei, iar spitalelor din judeţ – 157,096 milioane lei.
Sumele se contractează pentru perioada august-noiembrie, pentru decembrie urmând a fi asigurate la rectificarea bugetară.