Cele câteva ore de precipitaţii care au căzut în judeţ în după-amiaza zilei de luni, 27 iunie, au afectat mai multe localităţi din judeţul Suceava. În numai patru ore în care precipitaţiile au căzut mai ales în zona de munte, au fost afectate drumuri, podeţe, au fost inundate curţi şi beciuri ale locuinţelor.
În urma avertizărilor de fenomene meteo periculoase de luni, 27 iunie, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari, ai Prefecturii, ai Poliţiei, ai Jandarmeriei şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA). De asemenea, prin Dispeceratul comun ISU-SAJ, s-au informat imediat toate primăriile de pe raza judeţului cu privire la atenţionările emise. Ca de fiecare dată la apropierea unor fenomene meteorologice de acest fel, pompierii militari au pregătit tehnica şi mijloacele de intervenţie din cadrul subunităţilor de salvatori din judeţ şi au suplimentat efectivele de intervenţie, fiind chemaţi de acasă salvatorii aflaţi în turele libere. În urma ploilor torenţiale au intervenit 37 de pompieri militari, cu 16 mijloace de intervenţie, sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai serviciilor voluntare şi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, în total 89 de persoane cu 30 de mijloace de intervenţie.
Ploile au afectat mai ales localităţi din zona de munte a judeţului
În municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe strada Calea Bucovinei, în urma ploii abundente, apa a pătruns în subsolul hotelului Eden, fiind distruse mai multe aparate electrocasnice, de fitness şi mochete, curtea unei locuințe a fost inundată, iar pe strada Mihail Sadoveanu curtea și parțial beciul unei alte locuințe s-au umplut de apă. În zona satelor Moldoviţa şi Paltinu au fost inundate 9 curţi, beciuri şi apa a pătruns în mai multe livezi. DJ 175A din satul Chiril al comunei Crucea a fost acoperit cu aluviuni pe o porţiune, au fost afectate 10 podeţe peste pârâul Chiril, iar 14 curţi au fost acoperite cu aluviuni.
În satul Gemenea al comunei Stulpicani a fost inundată o locuinţă, alte 6 curţi s-au umplut cu apă şi 3 podeţe, precum şi o punte care facilita accesul peste pârâul Gemenea au fost distruse. Viitura creată a distrus 11 kilometri dintr-un drum forestier care făcea accesul la 50 de locuinţe, autorităţile locale amenajând un drum provizoriu pentru a se putea ajunge în zonă.
În comuna Ostra, drumul comunal Botușanu care face accesul la mina aparținând CNU Crucea, punct de lucru Botușanu, este impracticabil, fiind distrus în 6 locuri. În municipiul Suceava pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un garaj inundat de pe strada Mihai Eminescu, iar pe strada Oituz a fost evacuată apa dintr-un subsol al unui bloc. În total, în cele patru localităţi afectate, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Gemenea şi Chiril, s-au înregistrat 2 locuinţe inundate, 17 anexe, 18 curţi, 2 subsoluri, un drum comunal distrus pe 100 de metri liniari şi 16 podeţe afectate. În urma inundațiilor apărute după ploile abundente nu au fost înregistrate victime omenești, iar evaluarea pagubelor se va face în zilele următoare. Inundaţiile produse în judeţul Suceava în perioada 18-20 iunie, care au afectat în principal zonele Gura Humorului şi Rădăuţi, au produs pagube care se ridică la 60,136 de milioane de lei.