Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava s-a desfăşurat miercuri, 15 iunie, un spectacol grandios, Bucovina Dance Show, la care au participat sute de copii de toate vârstele pasionaţi de dans. Publicul a putut urmări evoluţia copiilor şi tinerilor care urmează cursuri de balet, dans sportiv, dans modern, studio dance, street dance, break dance, dans contemporan, tribal fusion-belly dance, iniţiere în dans, salsa şi zumba la Bucovina Dance Studio. Evenimentul de pe 15 iunie a fost organizat de Bucovina Dance Studio, cea mai complexă şcoală de dans din Suceava, care şi-a deschis porţile acum trei ani.
Iniţiativa acestui proiect în Suceava i-a aparţinut Alexandrei Irimesei, care, cu sprijinul unor copii care doreau să continue pregătirea în dans la un nivel înalt, a „clădit” Bucovina Dance Studio, din pasiune şi din dorinţa de a ridica dansul la standarde profesioniste. În anul 2014, s-au alăturat echipei Bucovina Dance Studio instructorii de dans sportiv Vlad şi Andrei Palamariu. Bucovina Dance Studio, după cum ne-a spus Alexandra Irimesei, a obţinut şi certificatul de identitate sportivă eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului, iar mai apoi s-a afiliat Federaţiei Române de Dans Sportiv.
Dansul, alternativă educaţională pentru copii şi tineri
Spectatorii au aplaudat şi au apreciat efortul celor mici de a prezenta dansuri elaborate, pentru care micii artişti au pregătit şi costume adecvate. Cei 15 instructori/antrenori de la Bucovina Dance Studio, oameni energici, dinamici, pasionaţi de dans şi îndrăgostiţi de munca pe care o fac la cursurile de grup sau în particular, cu fiecare dansator, atât cu copiii, cât şi cu adulţii, au prezentat programe pe placul publicului.
Alexandra Irimesei a mai adăugat că spectacolul de la Casa de Cultură Suceava a fost o sărbătoare, o încununare al celor trei ani de activitate, unde copiii s-au bucurat să prezinte pe o scenă, în faţa publicului, ceea ce au învăţat la cursuri. „Scopul nostru este să punem la dispoziţia copiilor şi a tinerilor şi alte activităţi educaţionale, mai interesante decât statul la calculator sau televizor. Ne străduim să oferim o experienţă minunată celor care vin să înveţe să danseze atât la cursuri, antrenamente, cât şi la evenimentele la care participăm sau pe care le organizăm: workshopuri, schimburi de experienţă cu alţi dansatori din alte oraşe, petreceri, spectacole, concursuri şi emisiuni televizate, turnee şi tabere”, a completat iniţiatoarea proiectului Bucovina Dance Studio.