Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a participat în perioada 16-20 mai la Conferinţa internaţională pentru profesori şi studenţi pe tema cercetării din domeniul ştiinţelor educaţiei. Manifestările au fost organizate de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Latvia din Riga, fiind prezente echipe de profesori şi studenţi de la universităţi din peste zece ţări europene, care au expus, în sesiunile de comunicări, rezultatele cercetărilor din domeniul educaţional. Conferinţa a prilejuit sesiuni de prezentare a universităţilor, precum şi identificarea posibilităţilor de internaţionalizare a acestora în contextul noului program Erasmus+.
USV, singura universitate din România prezentă la această manifestare, a fost reprezentată de conf. univ. dr. Otilia Clipa împreună cu două studente de la programul de master Consiliere Şcolară şi Educaţie Emoţională din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.
Otilia Clipa a prezentat oportunităţile de internaţionalizare prin contractele Erasmus (aflate în derulare sau în curs de dezvoltare) şi prin implementarea proiectelor europene în parteneriat cu alte universităţi. Participarea la Săptămâna internaţională a profesorilor s-a concretizat în dezvoltarea acordurilor existente şi semnarea de noi acorduri de cooperare europeană prin programul Erasmus+ şi deschiderea posibilităţilor de comunicare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.
Potrivit conf. univ. dr. Otilia Clipa, „studenţii, masteranzi ai Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei de la universitatea suceveană, prezenţi la această conferinţă internaţională (Daniela Cârstiuc şi Simona Negură - anul I, Consiliere Şcolară şi Educaţie Emoţională) au propus lucrări de cercetare apreciate ca fiind bine proiectate, realizate şi prezentate, temele dezvoltate suscitând un mare interes din partea experţilor şi a studenţilor din acest domeniu. Toate articolele prezentate din partea universităţii noastre au fost selectate pentru a fi publicate în volumul manifestării internaţionale şi au fost menţionate ca puncte de referinţă în desfăşurarea conferinţei”.
Evenimentul internaţional a avut un impact pozitiv în rândul studenţilor Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, care au luat contact cu cele mai actuale teme de cercetare europene. Mai mult decât atât, participarea la această conferinţă a permis iniţierea unor discuţii privind realizarea unor parteneriate între studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi studenţii din universităţile europene privind oferta educaţională şi de cercetare din domeniu.