Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de vară a sportului militar liceal – etapa pe forţele terestre, ediţia cu numărul 44. Evenimentul s-a desfăşurat la colegiul câmpulungean. Pe treapta a II-a a podiumului au urcat elevii din Breaza, iar locul trei le-a revenit sportivilor din Alba Iulia.
Într-o retrospectivă a celor 44 de ediţii ale olimpiadei, în clasamentul general Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” s-a situat pe prima treaptă a podiumului de 23 de ori.
„Competiţiede tradiţie şi de suflet între colegiile militare, Spartachiada, aşa cum este cunoscută întrecerea sportivă anuală a elevilor colegiilor militare, stimulează activitatea sportivă şi deschide drumul spre performanţă multor adolescenţi în uniformă. Fiecare ediţie are istoria ei şi nu este absolvent de liceu militar care să nu-şi aducă aminte, în calitate de competitor sau de spectator, de momentele de bucurie trăite după obţinerea victoriilor sau de clipele de amărăciune de după înfrângeri. Pentru toţi, însă, Spartachiada rămâne o competiţie în care înving în primul rând sportul, tinereţea, spiritul de echipă, prietenia şi mai ales fairplay-ul”, au transmis reprezentanţii unităţii.
Închiderea festivă, un adevărat regal al cupelor, medaliilor şi al aprecierii performanţei în sport, a avut loc pe platoul din faţa Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, în prezenţa general-maior dr. Ion Ungureanu, locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, absolvent al colegiului militar câmpulungean, promoţia 1978. Alături de sportivi s-au mai aflat comandanţii celor trei colegii militare şi colonel dr. Ioan Armanu, reprezentant al Statului Major General şi membru reprezentativ în cadrul Comitetului Director al Consiliului Internaţional al Sportului Militar.
„O prezentare generală a atmosferei ediţiei 2016 a Spartachiadei, prin prisma rezultatelor şi împreună cu imaginile ce surprind diferitele momente ale competiţiei, nu vor putea reda, decât în parte, atmosfera specială a concursului. Ambiţia de a apăra culorile instituţiilor pe care le reprezintă, dorinţa de a urca pe prima treaptă a podiumului au făcut ca olimpiada să aibă un nivel ridicat de competitivitate. Au fost răsturnări de situaţie şi modificări de poziţii în clasament, meciuri care au ţinut cu sufletul la gură asistenţa”, au mai spus organizatorii.
Olimpiada de vară a sportului militar liceal, prin amploarea şi complexitatea probelor de concurs, reprezintă cea mai importantă manifestare din Calendarul sportiv al Statului Major al Forţelor Terestre.
Prima ediţie a Olimpiadei de vară a sportului militar liceal (Spartachiada) s-a desfăşurat în 1957, la Breaza, pe primul loc al podiumului aflându-se Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc.