A 155-a generaţie de absolvenţi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava a fost celebrată marţi, 31 mai, în sala mare a Casei de Cultură, cursul festiv organizat în cinstea celor peste 200 de ştefanişti marcând începutul de drum al maturităţii lor.
Un curs fără lucrări de control, fără ghiozdane burduşite de culegeri, fără cretă şi tablă, însă cu trăiri contrare, cu bucurii şi regrete, speranţe pentru viitor şi nostalgii pentru trecut, amintiri şi noi proiecte.
Diriginţii au strigat pentru ultima dată catalogul celor şapte clase a XII-a care au absolvit în acest an Colegiul „Ştefan cel Mare” şi, desigur, i-au premiat pe cei mai merituoşi dintre aceştia.
Şefa de promoţie: „În ciuda faptului că nu am avut niciodată garanţia succesului, eu am ales să învăţ”
În asentimentul colegilor profesori, directorul Dan Popescu i-a felicitat pe absolvenţi pentru ceea ce au realizat în cei patru sau opt ani din postura de elev ştefanist, asigurându-i că fiecare reprezintă cu succes promoţia CLV a venerabilei Alma Mater.
„De fiecare dată, ne despărţim de absolvenţi cu firească tristeţe, dar şi cu sentimente de satisfacţie şi mândrie pentru ceea ce au realizat deja elevi precum: Alexandra Andriciuc, Antonia Leuciuc, Patricia Popovici, Martha Milici, Magda Olaru - liderii promoţiei 2016 sau Delia Atitienei, Cristina Cîrlan, Diana Valentina Ciocan, Robert Cocuz, Mălina Cuşnir, Ciprian Dăscăliţei, Gabriela Fodor, Roxana Maria Iliese, Ana Maria Marcu, Diana Veronica Maruneac, Martha Milici, Patricia Demetria Popovici, Mihai Prelipcean, Eusebiu Şutu, Beniamin Vasileniuc, Cosmin Vlădeanu..., adică olimpici naţionali ai promoţiei, dar şi fetele de aur ale Coralei <Ciprian Porumbescu> - Nicoleta Antonoaie, Magdalena Barbă, Adina Caciur, Lavinia Gafencu, Astrid Hostiuc, Flavia Leonte, Dănuţa Lungu, Mara Prelipcean, Ioana Serediuc”, a spus Dan Popescu.
Acesta a amintit şi de absolvenţii Ana Maria Marcu şi Eusebiu Şutu, admişi la Cambridge, respectiv Oxford.
Cea mai înaltă distincţie a colegiului a fost înmânată elevei Alexandra Andriciuc, unul dintre exponenţii extrem de valoroşi ai promoţiei 2016, pentru care anii de liceu s-au concretizat într-un frumos puzzle al amintirilor de neuitat.
„Mă aflu în faţa voastră pentru că în aceşti patru ani am ales să joc jocul perseverenţei. Cred că perseverenţa înseamnă să te bucuri de pasul pe care-l faci, să-ţi doreşti mai mult. În ciuda faptului că nu am avut niciodată garanţia succesului, eu am ales să învăţ. Nu cu trupul, ci cu mintea din dotare. (...) Cred că numai într-un mediu în care concurenţa există, este posibilă şi autodepăşirea. De aceea, nu exagerez deloc când spun că o parte dintre realizările şcolare vi se datorează şi vouă, dragi colegi”, a transmis Alexandra Andriciuc în discursul său.
„Eu am ales să fiu o elevă silitoare. De acum încolo pentru noi urmează o altfel de viaţă, cu alţi pedanţi profesori, cu examene grele, cu suişuri şi coborâşuri, dar ca să reuşim trebuie să aflăm singuri rezultatul ecuaţiei vieţii”, a mai completat Alexandra.