Campania de reparaţii stradale prin care municipalitatea suceveană îşi propune să intervină pe 200 de străzi, inclusiv prin lucrări de turnare de covor asfaltic şi refacere trotuare, se desfășoară în paralel cu o activitate intensă de refacere a marcajelor rutiere, în toate cartierele.
„Avem cinci echipe care se ocupă de refacerea marcajelor rutiere, atât cu vopsea bicomponentă, care are o rezistență mai mare la traficul rutier intens, dar este și mai scumpă, cât și cu vopsea clasică. Lucrările de marcare se fac pe timp de noapte, în principal, să nu încurcăm circulația autovehiculelor, dar de multe ori vremea ni s-a dovedit potrivnică, pentru că sunt necesare temperaturi de minim 15 grade Celsius pentru a se face astfel de lucrări”, a precizat șeful municipalității sucevene, Ion Lungu.
Refacerea marcajelor rutiere vizează în mod special principalele artere de circulație, acestea demarând pe bulevardul principal, de la intrarea în municipiul Suceava până la ieşirea spre Botoşani, cu vopsea bicomponentă. Marcajele sunt efectuate atât longitudinal, cât și transversal, incluzând și trecerile de pietoni.
Pe lângă marcajele de pe principala arteră de circulație, unde lucrările au ajuns în Centru, s-au refăcut marcajele de pe Calea Burdujeni nr. II, pe 22 Decembrie, parțial pe Gheorghe Doja, restul urmând să intre în programul de reparații stradale, pe strada Nicolae Iorga, Calea Obcinilor și Vasile Grecu, strada Mărășești – până la Catedrală, strada Vasile Alecsandri, Petru Rareș, Nicolae Bălcescu, Mitropoliei, Rarăului, Brădetului, precum și strada Mitocului, în Ițcani.
În cartierul Zamca, lucrările de refacere a marcajelor rutiere vor fi executate după finalizarea celor de reabilitare stradală, care sunt acum în plină desfășurare.
Zeci de alte străzi, din toate cartierele municipiului reședință de județ, sunt pe lista de efectuare a marcajelor rutiere. De multe ori, în paralel cu echipele de marcat, angajații Direcției Domeniului Public se ocupă de vopsirea bordurilor și a stâlpișorilor.
(26 mai 2016, 10:06:49