Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca i-a asigurat deja statutul de studentă elevei Georgiana Aruştei, de la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, cu bursă de studiu garantată şi cazare gratuită, ca urmare a unui premiu obţinut de tânără în cadrul unui concurs organizat de instituţia din Cluj.
Eleva a fost admisă la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.
Georgiana şi-a adjudecat premiul I la Concursul Naţional de Sociologie şi Antropologie “Ion Aluaş” al Universităţii “Babeş-Bolyai”, tânăra fiind îndrumată de prof. Cristina Roşu.
Eleva din clasa a XI-a s-a remarcat şi în anii precedenţi prin participarea la olimpiade şi concursuri şcolare, dar şi anul acesta, prin calificarea la etapa judeţeană a Olimpiadei de Psihologie, situându-se printre primii elevi din cei treizeci de participanţi.
Potrivit reprezentanţilor liceului, “acest premiu demonstrează că elevii Colegiului <Samuil Isopescu> Suceava, cu specializări diferite: electronică şi automatizări, mecanică, dar şi ştiinţe sociale, îşi pot măsura cunoştinţele şi deprinderile cu succes cu cei de la alte colegii tehnice şi naţionale din judeţ şi din ţară”.
Totodată, directoarea colegiului, profesor dr. Amalia Popescu, a apreciat meritele prof. Cristina Roşu şi ale elevei Georgiana Aruştei, considerând că ,,nimic nu este întâmplător, deoarece Georgiana a mai participat şi la alte asemenea activităţi, unde a fost premiată de fiecare dată, iar acum acest concurs naţional îi încununează munca depusă. Georgiana va urma din toamna anului viitor cursurile UBB.”
Dezbateri pe teme de actualitate
Concursul organizat de Universitatea din Cluj a încurajat elevii să abordeze subiecte variate, relevante pentru societatea contemporană, într-o manieră originală, dar documentată. Concursul a avut loc la finele lunii trecute.
În prima etapă a competiţiei s-au calificat în jur de 80 de elevi de la licee din întreaga ţară, cei care au promovat în cea de-a doua etapă primind tema de concurs “Cum vă imaginaţi că va arăta lumea noastră peste treizeci de ani, din punctul de vedere al relațiilor sociale (familiale, de prietenie, de muncă etc.), al relațiilor cu tehnologia, al organizării politice a societății, al relațiilor cu mediul natural, al influenței mass-media sau al rețelelor de socializare online?”.
Ulterior, competitorii au vizionat un film documentar în limba engleză, urmat de o dezbatere pe tema „Formarea familiilor în Kazahstan”.