Pateul de păstrăv afumat Trutta Dux, produs la Valea Putnei de firma Quality Natural SRL, sub brandul Valeputna, a primit cel mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet, şi anume Superior Taste Award cu două stele de Aur. Distincţia a fost acordată de International Taste & Quality Institute – iTQi, cu sediul în Bruxelles, juriul care a degustat produsele fiind compus din 260 de chefi și somelieri aleși din 15 asociaţii europene culinare. Potrivit directorului de vânzări al societăţii sucevene, Bobi Purda, Trutta Dux are în componenţă păstrăv afumat de o manieră unică, folosind lemn de fag, conuri de brad și boabe de ienupăr, păstrăv amestecat ulterior cu cremă de brânză Bio și un mix special de condimente. Afumarea păstrăvului se inspiră din metoda tradiţională de afumare veche de 200 de ani, metodă folosită iniţial în Valea Putnei și răspândită apoi în Obcinele Bucovinei. "Distincţia Superior Taste Award cu două stele de Aur pentru singurul produs din păstrăv premiat în 2016 ne onorează și ne confirmă că ne-am ales corect drumul! Fiind singura entitate din România ce deţine o unitate specializată în procesarea păstrăvului și singura entitate din domeniu ce a primit o astfel de distincţie, suntem obligaţi a seta și păstra standardele la nivelul promisiunii făcute nouă și clienţilor noștri. Cecul în alb oferit de aceștia ne-a adus în punctul în care ne dorim să ne autodepășim. Pentru că Superior Taste Award este în esenţă un proces de descoperire a limitelor și nicidecum un concurs”, a declarat Bobi Purda. El a mai adăugat că acordarea distincţiei Superior Taste Award cu două stele de Aur pateului Trutta Dux atestă calitatea superioară a produselor comercializate sub brandul Valeputna și, încă o dată, la nivel internaţional, potenţialul industriei alimentare și al produselor 100% românești, acest calificativ fiind decernat în trecut Magiunului de Topoloveni, precum și uleiurilor presate la rece Luna Solai.