Operaţiunea de consultare a populaţiei cu privire la intenţiile de racordare la reţeaua de gaz metan, în condiţiile extinderii acesteia în zona Burdujeni Sat, a început în forţă, de luni dimineaţă.
Două echipe de câte doi oameni, angajaţi ai Primăriei Suceava, au început să meargă din casă în casă cu chestionare în care sunt evidenţiate şi preferinţele de consum – pentru încălzirea locuinţei şi gătit sau doar pentru gătit.
„Această consultare a populaţiei din Burdujeni Sat cu privire la intenţia de racordare la gaz metan, pe care am început-o de luni, este necesară în vederea determinării eficienţei economice a acestei investiţii. Sunt date solicitate de cei de la E.ON, care trebuie să ştie pentru ce număr de consumatori şi ce consum potenţial vor avea, în vederea realizării investiţiei şi a parametrilor tehnici ai acesteia. Sunt trei opţiuni care trebuie completate acolo – pentru centrală, pentru sobă sau pentru aragaz”, a explicat primarul Ion Lungu.
În funcţie de rezultatele chestionarelor întocmite şi ale studiului de eficienţă, se va stabili şi o modalitate de colaborare între Primăria Suceava şi E.ON, în privinţa finanţării acestui proiect de extindere a reţelelor de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat şi în cartierul de locuinţe pentru tineri de pe Dealul Mănăstirii.
„Îmi doresc ca săptămâna aceasta să finalizăm consultarea populaţiei, să trimitem cât mai rapid această anexă la Târgu Mureş, astfel încât să putem semna cât mai repede protocolul de colaborare cu E.ON Gaz şi să demarăm efectiv lucrările de aducţiune a gazului metan în Burdujeni Sat”, a adăugat edilul sucevean.
Realizarea unui parteneriat public-privat pentru extinderea reţelei de gaz metan a devenit posibilă de anul acesta, odată cu modificarea legislaţiei în vigoare, care, până acum, conţinea prevederi contradictorii, care blocau orice iniţiativă de acest gen.