Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mai 2016 - Anul XXI, nr. 107 (6220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără succes

Metoda „accidentul” începe să dea rateuri în mod repetat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Metoda „accidentul”, prin intermediul căreia escrocii au lăsat fără bani zeci de suceveni creduli, începe să dea rateuri tot mai des. În cursul săptămânii trecute, doi bătrâni vizaţi pentru a fi înşelaţi au dejucat planurile infractorilor, iar mai apoi au anunţat poliţia.

Vineri dimineaţă, poliţiştii au primit un apel prin 112 de la o bătrână în vârstă de 85 de ani, care a relatat că a fost sunată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind un medic şi i-a comunicat faptul că fiica ei a fost victima unui accident de circulaţie, fiind internată în stare gravă şi având nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală.

Sub pretextul procurării unui plămân artificial, i s-a comunicat că este necesară suma de 40.000 de lei, însă femeia i-a comunicat persoanei că doreşte să închidă pentru a vorbi cu cineva din familie, lucru pe care l-a şi făcut, constatând că persoana necunoscută a încercat să o înşele.

În aceeaşi zi, o altă femeie, în vârstă de 73 de ani, a anunţat poliţia că a fost sunată de o persoană care i-a spus că fiul ei a avut un accident grav în SUA.

„Din cercetări a rezultată că în jurul orei 11.00, în timp ce reclamanta se afla la domiciliu împreună cu soţul său, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind ofiţer de poliţie şi i-a comunicat faptul că în urmă cu 30 de minute fiul ei a fost victima unui accident de circulaţie. Bătrâna a refuzat să continue discuţia şi i-a comunicat persoanei respective că ştie despre acest mod de operare al escrocilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Reprezentanţii Poliţiei Suceava spun că aceste rateuri ale escrocilor sunt şi o urmare a mediatizării cazurilor înregistrate de-a lungul timpului, dar şi a recomandărilor cu caracter preventiv cu privire la înşelăciunile prin diferite metode şi desfăşurarea de acţiuni de informare cu grupurile ţintă vulnerabile, care au dus la creşterea gradului de responsabilitate al cetăţenilor.

 

Au existat şi excepţii, oameni care şi-au dat banii escrocilor

Totuşi, escrocii au reuşit să-şi facă planul în ziua de sâmbătă. Şi asta pentru că o femeie de 66 de ani, din Suceava, a dat curs apelului telefonic primit de la o persoană necunoscută. Escrocul i-a povestit femeii că fiul ei şi familia acestuia au fost victimele unui accident rutier, fiind internaţi în stare gravă în spital.

Ulterior, alţi interlocutori care s-au prezentat ca fiind medici i-au întărit această convingere, menţinând-o în eroare, și au determinat-o să înmâneze o sumă de bani, în două tranşe, unei persoane necunoscute care s-a prezentat în faţa blocului în care locuieşte.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune şi speră să dea de urma escrocilor.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi  prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări. În primul rând trebuie ştiu faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie”, a precizat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metoda „accidentul” începe să dea rateuri în mod repetat.
 Vizualizări articol: 5601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Metoda „accidentul” începe să dea rateuri în mod repetat4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei