Una dintre puţinele clădiri vechi ale Sucevei, fosta Uzină de apă, de pe strada Apeductului, a găzduit, la finele săptămânii trecute, un eveniment menit să aducă oamenii împreună, să se cunoască şi să facă schimb de idei şi obiecte.
Ajuns la cea de-a doua ediţie, Bazarul Urban s-a dovedit a fi un loc de socializare încântător, înfrumuseţat cu fel de fel de aranjamente florale, funde, obiecte aşezate în locuri nonconformiste, precum o expoziţie de pictură pe iarbă, o chitară în copac, ori ouă de Paşte "crescute" pe crengi.
Pe lângă spaţiul de expunere înfrumuseţat de Casa cu flori, vizitatorii Bazarului Urban au mai avut o surpriză - ispite dulci meșteșugite de câteva studente de la USV, care se pregătesc să deschidă o cofetărie – Saveurs.
Feliile de tort pregătite de ele şi prăjiturile interesante s-au epuizat în scurt timp, dovedindu-se cele mai solicitate „frumuseţuri” pregătite de organizatori.
Alţi vizitatori s-au bucurat să găsească acolo obiecte vechi, cărţi cu paginile îngălbenite de timp, discuri de vinil, tablouri şi rame meşteşugite, aranjamente decorative ingenioase şi obiecte „reinventate”, fiecare din ele cu un farmec aparte, potrivit unui Bazar sentimental.
Banii adunaţi din vânzarea obiectelor donate de organizatori şi vizitatori vor fi direcţionaţi, ca şi la ediţia anterioară, pentru sprijinirea proiectului „Salvează Satul Bucovinean”. Anul trecut banii au ajutat o familie cu patru copii, din Baia, să îşi facă o fântână, iar unei bătrâne din Ehrişte i-au făcut iarna mai uşoară.
Evenimentul găzduit de Centrul de Cultură Urbană, Arhitectură și Peisaj ”Uzina de Apă” a avut ca parteneri ADER, OAR Filiala Nord-Est, iaBucovina, Casa cu Flori, Casa Atelier și Tonitza Art Group.