La invitaţia conducerii Liceului "Spiru Haret" din Chişinău şi a doamnei folclorului basarabean, Valentina Osoianu, grupul folcloric „Bilcuța” al Şcolii Gimnaziale „George Tofan” din Bilca a fost prezent în capitala Moldovei, reprezentând România la un spectacol folcloric dedicat Zilelor liceului. Evenimentul a avut loc la sediul Filarmonicii din Chișinău și a fost transmis în direct la televiziunea națională moldovenească.
„Au participat grupuri din toată Republica Moldova, stârnindu-se puternice emoţii şi sentimentul de apartenenţă la valorile tradiţionale româneşti. Grupul Bilcuţa a fost primit cu ropote de aplauze şi lacrimi în ochi, purtând cu ei steagul României, <cântecul cucului, jalea românului şi bătrâneasca de la vatra satului bucovinean>”, a arătat coordonatoarea grupului de copii, Elena Negru, învăţătoare în cadrul unităţii din Bilca. La fel de emoţionant a fost şi mesajul de început al acesteia - “Graniţa nu ne desparte! Ne uneşte o istorie, un neam, România Mamă! Sângele apă nu se face. Bine v-am găsit, fraţi români!”
Cu ocazia vizitei de la Chişinău, s-a încheiat și un parteneriat educațional între Liceul „Spiru Haret” și Școala Gimnazială "George Tofan" Bilca, parteneriat care presupune schimburi de experiență între cadrele didactice, vizite tematice și schimburi de carte.
Conform celor spuse de directorul școlilor din Bilca, Costică Negru, în această deplasare, cu implicarea și sprijinul directorului Liceului "Spiru Haret", Victor Ambroci, au fost vizitate principalele obiective turistice ale Chișinăului și din împrejurimi (complexul monahal Curghi, situl arheologic Orheiul Vechi şi defileul Răutului).
Vizita în Republica Moldova a fost prefațată de participarea la emisiunea „Cântec și poveste” realizată la Iași și care va fi difuzată de postul TVR 3 în zilele de Paște, emisiune care va avea ca temă prezentarea localității Bilca.
Grupul folcloric Bilcuţa a luat fiinţă în 2010, la iniţiativa învăţătoarei Elena Negru, culegătoare şi interpretă de folclor, urmărind să arate lumii frumuseţiile zonei, portul popular, cântecele şi tradiţiile. Câştigători a numeroase premii, participanţi la festivaluri naţionale şi internaţionale, grupul Bilcuţa a devenit în scurt timp emblemă a şcolii şi a localităţii Bilca. Prin colaborarea cu îndrăgitul interpret Marius Zgâianu, grupul Bilcuţa a avut numeroase apariţii TV, a realizat videoclipuri şi emisiuni deosebite.