Primăria Câmpulung Moldovenesc a investit în ultimii patru ani nu mai puţin de 27 de milioane de lei (270 de miliarde de lei vechi) în 16 proiecte de importanţă majoră pentru acest municipiu. Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, ne-a declarat că încă de la începutul mandatului său, prioritatea sa a fost de a aloca fondurile din bugetul local pentru proiecte importante pentru comunitatea locală. Mihăiţă Negură a subliniat faptul că valoarea investiţiilor în Câmpulung Moldovenesc cu fonduri din bugetul local ar fi fost cu mult mai mare dacă primăria nu ar fi avut de plătit sume importante de bani pentru anumite investiţii care n-au aparţinut primăriei sau de care municipalitatea nu beneficiază nici în momentul de faţă. Negură a arătat că suma plătită cu aceste destinaţii a fost de nu mai puţin de 13 milioane de lei (130 de miliarde de lei vechi). Astfel, Mihăiţă Negură a amintit că în anii 2013-2014 s-au achitat din bugetul local 7.190.000 de lei pentru lucrările executate în anul 2012 de Inscomp SA la pârtia de schi de pe Rarău, care nu au fost achitate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, 1,4 milioane de lei pentru lucrări executate în perioada 2004-2012, neachitate la termen şi câştigate în instanţă de firmele care au deschis procese, şi 700.000 de lei reprezentând corecţii la proiectul finanţat din fonduri europene „Modernizarea spaţiilor publice urbane din cartierele Stadion, Centru şi Bodea din Municipiul Câmpulung Moldovenesc". Mai mult, Negură a arătat că municipalitatea a fost nevoită să plătească, în anul 2015, o sumă de 3,8 milioane de lei, reprezentând un titlu executoriu pentru Centrala de cogenerare, care nu este dată în folosinţă nici în momentul de faţă.
Cu toate acestea, Mihăiţă Negură a arătat că în perioada 2012-2016 primăria a realizat investiţii importante pentru Câmpulung Moldovenesc, de la bugetul local, cea mai mare sumă, de 5,4 milioane de lei, fiind destinată reabilitării spaţiilor dintre blocurile de locuinţe. Negură a explicat că acest proiect a presupus construirea de alei pietonale, parcări, spaţii verzi, iluminat public şi canalizare pentru apele pluviale în 13 locaţii din municipiu. „În anul 2015 s-au finalizat lucrările în str. I. Hălăuceanu, în valoare de 545.000 de lei, iar în 2016 s-au demarat aceleaşi lucrări în cartierele Ciprian Porumbescu, Bodea şi I.C.A.S, urmând ca şi în celelalte 10 locaţii rămase să fie demarate lucrările după finalizarea locaţiilor menţionate”, a explicat primarul din Câmpulung Moldovenesc.
Mai multe unităţi şcolare au fost modernizate cu bani de la bugetul local
Un alt proiect amintit de acesta este ,,Piaţa Agroalimentară” din Câmpulung Moldovenesc, investiţie ce se realizează printr-un contract de asociere în participaţiune şi care va fi finalizată cel mai târziu la sfârşitul trimestrului doi din anul 2016, suma alocată fiind de 3 milioane de lei. Mihăiţă Negură a mai arătat că pentru proiectul „Reabilitare Trotuare cu pavele pe DN 17 Str. Calea Bucovinei şi Str. Calea Transilvaniei” a fost alocată o sumă de 1,6 milioane de lei. Proiectul a presupus montarea de pavele pe o suprafaţă de peste 20.000 de mp şi plantarea a circa 8.000 de trandafiri pe toată lungimea trotuarelor.
Negură a subliniat că o prioritate a sa au fost investiţiile la unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, lucrări pentru care s-a alocat suma de 1,07 milioane de lei. El a dat ca exemplu reabilitarea acoperişului la Şcoala Gimnazială Nr. 2 ”George Voevidca”, Școala Gimnazială Nr.3 „Bogdan Vodă”, Şcoala Gimnazială Nr. 4 „Teodor Ștefaneli”, Grădiniţa Nr. 5 de pe str. George Enescu, la cantina din cadrul Liceului Industrial Nr. 1. Mihăiţă Negură a mai spus că alte lucrări au fost efectuate pentru reabilitarea şi amenajarea spaţiilor interioare, branşamente, reţele şi sistem de încălzire centrală cu gaz metan la Grădiniţa „Floare de Colţ”, Grădiniţa Nr. 5 - str. George Enescu, Grădiniţa Nr. 4 Valea Seacă şi Grădiniţa Stadion, str. Sirenei Nr. 3, precum şi pentru reabilitarea faţadei exterioare la Şcoala Gimnazială Nr. 3 ”Bogdan Vodă”.
Proiect pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare
Mihăiţă Negură a arătat că un alt proiect important pentru municipiu a fost şi „reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în Câmpulung Moldovenesc”.
„Investiţia este finanţată de Banca de Dezvoltare a Consiliului European şi executată prin Compania Naţională de Investiţii Bucureşti. Prin această investiţie s-au realizat 15,2 kilometri reţele de apă, pe 38 de străzi, şi 7,6 kilometri de reţele de canalizare pe 31 de străzi.Cofinanţarea primăriei a fost în proporţie de 19,60%, respectiv 2.372.000 lei, valoarea totală a investiţiei fiind de 12.105.000 de lei”, a spus Negură, care a mai adăugat că recepţia finală a investiţiei a fost făcută în prima jumătate a lunii aprilie 2016.
Mihăiţă Negură a spus că o altă sumă, de 1,7 milioane de lei, a fost alocată pentru „realizarea lucrărilor la utilităţile necesare pentru repartizarea locuinţelor ANL zona Buneşti, 80 de apartamente”, respectiv reţelele de gaz metan, energie electrică, apă şi canalizare.
El a mai arătat că pentru reabilitarea străzilor prin turnare de covor asfaltic s-a alocat suma de 1,256 milioane de lei, fiind realizate lucrări pe străzile Prieteniei, Eudoxiu Hurmuzachi, Plaiul Deia, Plopilor, Ghe. Lazăr, Cimitirului, 1 Mai, Nicu Dracea, Uzinei, M. Kogălniceanu şi parţial pe strada Al. Vlahuţă. Negură a mai precizat că în luna mai 2016 va fi reabilitată şi str. Cuza Vodă.
Tot din banii de la bugetul local au mai fost realizate lucrări de reabilitare a acoperişului şi amenajări interioare şi faţadă la Casa Căsătoriilor, Dispensarul Medical Câmpulung Est (finalizate în luna aprilie 2016) şi la Biserica Romano-Catolică, care în 2015 a aniversat 200 de ani, valoarea totală a investiţiilor fiind de 480.000 de lei. Primarul Mihăiţă Negură a mai spus că o sumă de 900.000 de lei a fost alocată pentru restaurarea clădirii monument "fosta primărie", construită în anul 1869.
„O altă sumă, de 351.000 de lei, a fost alocată pentru reabilitarea interioară a Primăriei Câmpulung Moldovenesc, fiind realizate lucrări de reabilitare a interioarelor, respectiv sala de şedinţe a Consiliului Local, birouri, arhivă, grupuri sanitare şi oficii, fiind montată şi o centrală termică pe gaz metan. De asemenea, tot de la bugetul local a fost construit adăpostul pentru câinii fără stăpân, cu o valoare de 130.000 lei, din bugetul local, în timp ce o altă sumă, de 450.000 de lei, a fost alocată pentru reabilitarea grădiniţei din str. Sirenei, investiţia fiind începută luna aceasta şi urmând a fi finalizată în septembrie 2016”, a mai declarat primarul PNL al municipiului Câmpulung Moldovenesc.
Negură a arătat că o investiţie importantă a fost realizată pentru reţeaua de alimentare cu apă în zona Buneşti, investiţie care a constat în construcţia a 12 kilometri de reţele de apă şi a 370 de noi branşamente, lucrările derulându-se cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi urmând a fi finalizate în acest an.
Mihăiţă Negură a mai amintit şi de construcţia Centrului Naţional de Informare pentru Turism, investiţie finalizată în noiembrie 2015 şi care a fost finanţată de Autoritatea Naţională pentru Turism, cu 473.000 de lei.
Mihăiţă Negură a mai spus că un proiect important a fost şi ,,Modernizarea spaţiilor publice urbane din cartierele Stadion, Centru şi Bodea din municipiul Câmpulung Moldovenesc”, prin care s-au asfaltat şase străzi, respectiv Valea Seacă, Mihai Dodu, Trandafirilor, Tudor Vladimirescu, Simion Florea Marian, Mitropolit Silvestru Morar. El a arătat că la aceste străzi s-au realizat trotuare cu pavele, rigole pentru apă pluvială, capace canalizare, marcaje şi semnalizare rutieră, piste biciclete şi spaţii verzi, valoarea totală a lucrărilor fiind de 3.394.000 de lei. Nu în ultimul rând, Mihăiţă Negură a mai precizat că municipalitatea a mai alocat 2,5 milioane de lei pentru iluminatul ornamental de sărbători şi iluminatul faţadelor bisericilor.