Grădiniţele ,,Gulliver” şi ,,ABC” Suceava au fost miercuri, 20 aprilie, gazdele unui schimb de experienţă cu titlul ,,De la noi din Bucovina”, eveniment la care au participat toţi partenerii proiectului cu acelaşi nume, cadrele didactice de la grădiniţele ,,Isteţel” Moldoviţa, ,,Prichindelul” Rădăuţi, ,,Sf. Treime” Rădăuţi, ,,Căsuţa piticilor” Gura Humorului, Asociaţia Kult-Art Suceava, Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, Centrul Cultural Bucovina, împreună cu 27 de cadre didactice din 13 grădiniţe din judeţul Botoşani.
În cadrul schimbului de experienţă, musafirii au fost martorii şi partenerii echipelor de lucru părinţi-cadre didactice-copii care au încondeiat ouă, au cusut pe pânză pui pentru iile moldoveneşti, au pictat obiecte de ceramică care vor fi ,,coapte” în cuptor, au confecţionat trăistuţe moldoveneşti, au decorat linguri de lemn, au asistat la o şezătoare pusă în scenă de grupa mare ,,Buburuzele”, condusă de Anuca Şorodoc şi Lenuţa Lăzăreanu, au cântat cântece moldoveneşti şi au dansat alături de Ansamblul ,,Arcanul”.
Acţiuni caritabile pentru copiii nevoiaşi de la Dolhasca
Toţi cei 600 de preşcolari de la grădiniţele ,,Gulliver” şi ,,ABC” Suceava au confecţionat miercuri lucrări inspirate de tema campaniei, ,,De la noi din Bucovina”, pe care cadrele didactice le vor reuni într-o expoziţie cu vânzare în cadrul ,,Târgului micilor bucovineni”, aflat la a V-a ediţie. Prof. Marcela Matei, directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava, ne-a spus că ,,Târgul micilor bucovineni” constituie un prilej de a valorifica, prin vânzare, lucrările artistico-plastice, inspirate de tema campaniei şi Sărbătorii Învierii Domnului (felicitări, tablouri, picturi, jucării, ornamente) realizate de toţi preşcolarii din cele două grădiniţe, în atelierele de lucru derulate, de întreg colectivul didactic, pe parcursul zilelor de joi şi vineri. Părinţii şi bunicii preşcolarilor, alături de cadrele didactice, vor cumpăra lucrările preşcolarilor de la membrii comitetului reprezentativ al părinţilor. Sumele obţinute din valorificarea lucrărilor expuse pe holurile grădiniţelor vor fi donate Societăţii de Caritate ,,Mila creştină” Dolhasca, societate care sprijină şi susţine copii proveniţi din familii defavorizate, precum şi tineri din aceeaşi categorie, care urmează studii superioare.
100 de copii de la Grădiniţa ,,Gulliver” vor planta puieţi în pădurea Adâncata
Preşcolarii din toate grădiniţele partenere în proiectul „De la noi din Bucovina” vor derula vineri, 22 aprilie, activitatea religioasă ,,Micul creştin”, vizitând lăcaşuri de cult, unde preoţii le vor explica pe înţelesul lor Minunea Învierii. „Deoarece o Bucovină vie, frumoasă şi veşnică trebuie să fie curată şi să ofere locuitorilor acesteia un mediu plăcut, 100 de copii de la Grădiniţa <Gulliver> au hotărât să planteze fiecare câte un copăcel în pădurea Adâncata. Fiecare copil, însoţit de părinţi şi silvicultori, va planta un copac care va purta numele acestuia şi pe care îl vor <înfia> şi va avea grijă de el vizitându-l, udându-l, curăţându-l periodic, realizând un album de familie pe baza fotografiilor realizate pe parcursul creşterii copacului. Datoria noastră de dascăli este doar să transmitem zestrea pe care am moştenit-o, nealterată”, a mai completat prof. Marcela Matei.