Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2016 - Anul XXI, nr. 95 (6208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Bucătar sucevean, pentru a doua oară consecutiv în finala „Arena Bucătarilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a doua oară consecutiv, bucătarul sucevean Ovidiu Procopeţ s-a calificat marţi, 19 aprilie, la Iaşi, în finala concursului „Arena Bucătarilor”, ediţia a VIII-a. Suceveanul a intrat în elita bucătarilor profesionişti de pe locul I. Mulţumit de acest rezultat, Ovidiu Procopeţ ne-a reamintit că şi anul trecut s-a calificat în marea finală a competiţiei „Arena Bucătarilor”, concurs desfăşurat la Bucureşti, unde a obţinut locul IV şi un premiu ce a constat într-o sesiune de trei zile de training în Hamburg, la Academia de Gastronomie Unilever. “Am fost foarte încântat de participarea mea de anul trecut şi de experienţa trăită, aşa că m-am hotărât să particip şi anul acesta. La competiţia din 2016 au fost selectaţi opt semifinalişti, în urma jurizării din etapa preliminară, din aproximativ 40 înscrişi din toată zona Moldovei (judeţele Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău şi Botoşani). Din cei opt semifinalişti am făcut parte şi eu”, ne-a povestit Ovidiu Procopeţ. Cei mai buni bucătari au încântat juriul cu măiestria de care au dat dovadă în pregătirea reţetelor, dar şi cu cele mai ingenioase tehnici folosite. În fiecare an, tot mai mulţi bucătari profesionişti aleg să-şi măsoare forţele în „Arena Bucătarilor”. 

 

Tema concursului a fost bucătăria românească reinterpretată

La competiţia desfăşurată marţi, la Iaşi, în magazinul Selgros, bucătarii care s-au „bătut” pentru un loc în finală au oferit un spectacol culinar de excepţie publicului numeros prezent la eveniment. Tema concursului a fost bucătăria românească reinterpretată. Ovidiu ne-a spus că nu a fost uşor pentru nici un concurent să gătească în condiţii de concurs un preparat care să respecte tema impusă, dar, în acelaşi timp, să arate bine şi, bineînţeles, să aibă gustul autentic românesc. „Provocarea cea mai mare a constat în faptul că preparatul final nu trebuia să depăşească 250-300 de grame, ceea ce reprezintă un preparat fine-cusine, lucru greu de realizat în bucătăria românească. Toţi concurenţii au realizat un singur fel de main-course, calibrat în patru porţii, şi au folosit în mod obligatoriu trei ingrediente <secrete> stabilite de juriu la ora începerii concursului: mazăre verde, brânză de vaci şi vin roşu. Fiecare concurent a avut posibilitatea să-şi aleagă restul ingredientelor aşa cum a dorit şi să creeze preparatul perfect sub atenta supraveghere a juriului, care a fost format din trei mari maeştri în arta culinară: chef Cezar Munteanu, cunoscut publicului larg de la diferite emisiuni culinare, chef Adi Pop şi chef Constantin Ghimpu”, ne-a spus bucătarul sucevean.

 

Marele premiu: o sesiune de training în cadrul Hotelului Oxford Thames Four Pillars din Anglia şi 10.000 de lei

După expirarea celor două ore dedicate gătitului, fiecare concurent şi-a prezentat preparatul în faţa juriului pentru evaluare. În urma deliberării, au fost anunţaţi cei trei câştigători: Locul I - Ovidiu Procopeţ din Suceava (Restaurant Miraj Fălticeni), Locul II - Gheorghe Bulbuc din Iaşi şi Locul III - Codruţ Rusu din Bacău. Preparatul cu care a câştigat Ovidiu Proicopeţ concursul a avut la bază ingredientele dintr-o tochitură clasică, dar realizată cu tehnici moderne şi asocieri surprinzătoare: balotină din muşchi de porc în crustă de pancetta (gătită cu tehnica sous vide), alivancă cu brânză şi chefir, piure de usturoi copt cu pastă de trufe albe şi spumă de sfeclă cu vin, toate într-o singură farfurie. Finala concursului „Arena Bucătarilor” va avea loc în luna septembrie, la Bucureşti, unde cei 16 finalişti desemnaţi în urma semifinalelor din ţară se vor duela pentru marele premiu: o sesiune de training în cadrul Hotelul Oxford Thames Four Pillars din Anglia şi 10.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucătar sucevean, pentru a doua oară consecutiv în finala „Arena Bucătarilor”.
 Vizualizări articol: 3448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bucătar sucevean, pentru a doua oară consecutiv în finala „Arena Bucătarilor”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei