Angajaţii din învăţământul preuniversitar sucevean beneficiază şi în acest an de concedii avantajoase pe litoralul românesc (în staţiunile Eforie Nord, Cap Aurora şi Olimp), la Băile Felix şi Căciulata.
Toţi membrii Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), indiferent de nivelul salariilor sau de vechimea în sistemul educaţional, se vor putea bucura, împreună cu familiile lor, de ofertele promoţionale negociate de sindicat, pentru concedii la mare sau în staţiuni balneoclimaterice, pentru odihnă sau pentru refacerea capacităţii de muncă.
Potrivit prof. Dumitru Irimia, vicepreşedintele ASIS, „Alianţa are parteneriate cu unităţi de cazare din aceste staţiuni, pentru ca oamenii şcolii să meargă în concedii la preţuri avantajoase. Hotelurile sunt aceleaşi din oferta anilor trecuţi. Sunt vechi parteneri, serioşi. Cei care au mers în concedii acolo au fost mulţumiţi, dat fiind faptul că hotelurile au fost renovate, au mobilier nou, au aer condiţionat”.
În oferta trimisă de sindicat şcolilor din judeţ figurează sejururi la Căciulata (hotel Traian), Felix (hotel Padiş şi hotel Mureş), Eforie Nord (hotel Traian), Olimp (hotel Pam Beach, fostul Muntenia) şi Cap Aurora (complex Onix - Safir). Preţurile pentru un sejur încep de la 180 de lei, pentru un sejur de şase nopţi, şi pot ajunge la peste 700 de lei.
Preţurile depind de perioada în care solicitantul doreşte să meargă în concediu, ofertele din plin sezon fiind ceva mai piperate.
Dumitru Irimia a mai specificat că, în 2016, peste 600 de membri de sindicat, personal didactic şi nedidactic, au solicitat bilete de odihnă sau tratament, adresabilitate mai ridicată fiind pentru litoralul românesc. „Puţine solicitări au fost din partea colegilor care au ieşit la pensie, însă noi îi încurajăm să apeleze la aceste bilete şi să meargă în staţiunile de tratament”, a mai completat Irimia.
Oferte de preţuri
Pentru un sejur de şapte zile, cu demipensiune la hotel Traian, din staţiunea Eforie Nord, cei interesaţi vor plăti pentru un bilet între 560 de lei, în lunile iunie şi septembrie, şi 700 de lei, în iulie şi august.
Un pachet cu masă şi cazare, de şase zile, în complexul Onix-Safir, din staţiunea Cap Aurora, costă între 360 de lei, în extrasezon, şi poate ajunge până la 540 de lei/persoană, în iulie şi începutul lunii august.
Prin programul Litoralul pentru toţi, hotelul Pam Beach, fostul hotel Muntenia, din staţiunea Olimp, oferă în perioada 1-30 iunie şase nopţi de cazare cu 180 de lei. Preţurile variază în funcţie de perioada aleasă, în funcţie de opţiunile pentru mic dejun sau demipensiune, şi pot ajunge până la 750 de lei. Camerele au cablu tv, internet wireless, minibar, hotelul fiind recent renovat.
Nici cei care lucrează în sistemul educaţional şi suferă de diverse boli nu au fost uitaţi, sejururile în staţiunile balneoclimaterice fiind la mare căutare. La hotelul Mureş, din Băile Felix, un sejur de cinci zile costă 455 de lei, cu mic dejun şi două proceduri de tratament pe zi.
La hotelul Padiş, cotat la două stele, în plin sezon preţul unui bilet este de 740 de lei, cu masă pensiune completă, iar în afara sezonului este de 635 de lei.
La Căciulata, în hotelul Traian, cazarea se face în camere dotate cu tv, frigider, internet wireless, telefon. Pachetul pentru concediile de odihnă, cu cazare în camere de trei stele, figurează la 510 lei, în timp ce pachetul pentru tratament, cu zece zile de cazare în camere clasificate de două stele, costă 800 de lei. În baza de tratament a hotelului se pot trata afecţiuni digestive, afecţiuni renale, reumatismale, respiratorii, cardio-vasculare, afecţiuni metabolice şi alergice.