La finele săptămânii trecute, 56 de voluntari din cadrul cluburilor Interact şi Rotaract, coordonate şi susţinute de Clubului Rotary, şi elevi de la şcolile gimnaziale Nr. 1 şi Nr. 3 Suceava au participat la o acţiune de plantare de puieţi, iniţiativă ce şi-a propus să atragă atenţia asupra pădurii şi problemelor ei şi, în plus, să antreneze elevii în acţiuni concrete, legate de îngrijirea şi conservarea plămânului verde al planetei.
Îndrumaţi de lucrători ai Ocolului Silvic Stulpicani, tinerii au plantat aproximativ 2.000 de puieţi de brad şi molid, pe o suprafaţă de un hectar, la Stulpicani.
De asemenea, şeful Ocolului Silvic, Emanuel Havrici, le-a vorbit voluntarilor despre biodiversitatea speciilor din rezervaţia Codrilor Seculari Slătioara, amintind totodată şi de importanţa şi beneficiile speciilor de arbori pe care tinerii i-au plantat.
În semn de apreciere a gestului lor, angajaţi de la Ocolul Silvic i-au invitat pe voluntari într-o scurtă vizită în Codrii Seculari Slătioara, rezervaţie naturală protejată.
Acţiunea de sâmbătă, intitulată ”Fii un dar pentru natură!”, a fost iniţiată de Club Interact Suceava - Bucovina, în parteneriat cu Club Rotary Suceava - Bucovina şi Rotaract. Proiectul se află la prima ediţie, fiind înscris în seria de evenimente organizate în „Luna plantării arborilor”, unul dintre cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, o modalitatea de sensibilizare a publicului şi a decidenţilor cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.
„Luna plantării arborilor” îşi are începuturile încă din anul 1872, debutând ca o consecinţă firească a accentuării defrişărilor, iar în România, prima manifestare de acest gen s-a desfăşurat în 1901.