Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2016 - Anul XXI, nr. 91 (6204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Ghinion

Două gospodării au fost mistuite de flăcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două gospodării, una din Siliştea Nouă, oraşul Dolhasca, şi cealaltă din Volovăţ, au fost mistuite de flăcări într-un timp foarte scurt. Ambele incendii s-au produs aproximativ la aceeaşi oră, 17.00, în cursul zilei de vineri, 15 aprilie. La Siliştea Nouă se poate vorbi de un ghinion fantastic, şi asta pentru că flăcările au izbucnit din cauza unor scântei purtate de vânt de la un foc lăsat nesupravegheat într-o altă locaţie. Pentru stingerea incendiului, pompierii Punctului de Lucru Dolhasca şi ai Detaşamentului de Pompieri Fălticeni au trimis două autospeciale. La sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei construcţii, compusă din adăpost de animale şi depozit de furaje, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la restul anexelor gospodăreşti. Până când pompierii au lichidat incendiul flăcările au mistuit acoperişul construcţiei corp comun pe 170 de metri pătraţi şi circa 3 tone de furaje. De asemenea, s-au degradat pereţii portanţi, din BCA, pe aproximativ 20 de metri pătraţi.

Cel de-al doilea incendiu a fost extrem de violent, motiv pentru care reprezentanţii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ, au fost nevoiţi să intervină cu cinci autospeciale pentru a stinge flăcările izbucnite la o gospodărie din Volovăţ.

„La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul şi mansarda locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi la două gospodării învecinate. Au ars acoperişul casei, construit din  lemn, cu învelitoare din ţiglă, pe 250 de metri pătraţi, planşeul din lemn al mansardei, bunuri casnice şi documente personale ale familiei. S-au degradat pereţii din rigips ai mansardei pe o suprafaţă totală de aproximativ 500 de metri pătraţi şi planşeul parterului pe 100 de metri pătraţi”, au menţionat reprezentanţii ISU Suceava.

Cauza incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect, cu izolaţia deteriorată. Chiar dacă au provocat mari pagube, cele două incendii nu s-au soldat cu victime omeneşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două gospodării au fost mistuite de flăcări.
 Vizualizări articol: 3413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două gospodării au fost mistuite de flăcări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crema de lămâie la pahar (de post) Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza deserturi de post care să fie deopotrivă delicioase, aspectuoase și deloc costisitoare. Un astfel de exemplu este crema de... Citeşte