Patru şcoli din judeţ au înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava că vor desfăşura programul „Şcoala altfel” într-o altă perioadă decât cea recomandată de Ministerul Educaţiei.
Este vorba despre Şcoala Gimnazială Fundu Moldovei, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Câmpulung Moldovenesc, Şcoala Gimnazială Suceviţa şi Şcoala Gimnazială Drăgoieşti, ciclurile preşcolar şi primar, acestea amânând proiectul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” pentru o dată ulterioară, pe motiv că vremea răcoroasă nu le permite desfăşurarea unor activităţi non-formale în aer liber.
Potrivit metodologiei, activităţile din program sunt organizate în fiecare zi lucrătoare a săptămânii 18-22 aprilie 2016, însă prin excepţie, la clasele de învăţământ preşcolar şi primar, programul „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” poate fi organizat în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de data de 27 mai 2016, la decizia consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.
Începând de luni, în intervalul menţionat nu se vor organiza cursuri conform orarului obişnuit al unităţilor de învăţământ, programul “Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” constând în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.
Programul îşi propune implicarea elevilor şi a dascălilor, în activităţi extracurriculare şi extraşcolare interesante, care să le valorizeze talentele şi preocupările extraşcolare.
Tipurile de activităţi care pot fi organizate în cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” pot include: activităţi culturale, ştiinţifice, sportive, voluntariat, educaţie pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, educaţie ecologică şi protecţie a mediului, educaţie rutieră etc.
Aceste activităţi se vor organiza sub diferite forme, de exemplu: ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educaţie media şi cinematografică, competiţii organizate la nivelul şcolii, mese rotunde, dezbateri, campanii antitutun/antialcool/antipoluare/de prevenire a delincvenţei juvenile, schimburi de experienţă, vizite de studii, tabere etc.