O bătrână în vârstă de 72 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost la un pas de a fi înşelată cu suma de 24.000 de lei, pe care i-a dat-o unei tinere despre care ştia că este secretara unui avocat. În realitate, avocatul era un escroc care acţiona prin metoda „accidentul” şi care păcălise trei tinere din Suceava că le va angaja ca secretare la cabinetul său de avocatură.
Povestea din acest caz, care spune multe despre ingeniozitatea de a acţiona a unor escroci, începe pe 8 aprilie, când pe un site cunoscut din România a fost postat un anunţ cu privire la ocuparea unui post de secretară în cadrul unui cabinet de avocatură din Suceava. Trei tinere din municipiul Suceava, fără a se cunoaşte sau a discuta anterior, au fost interesate de ocuparea acelui post, vorbind la telefon cu un individ care s-a recomandat drept avocat şi care le-a spus că vor avea ca probă de lucru preluarea unei sume de bani, în municipiul Suceava.
În timp ce tinerele din Suceava aşteptau cu nerăbdare să dea proba pentru angajare, o bătrână în vârstă de 72 de ani, din Rădăuţi, a primit un telefon de la un individ care i-a spus că este procuror şi că fiica ei a avut un accident rutier. După ce a aflat de câţi bani dispune, individul s-a înţeles cu bătrâna să aducă de urgenţă la Suceava suma de 24.000 de lei, pe care i-o va preda unei „secretare”.
Respectiva secretară era una din cele trei tinere care au sunat pentru anunţul de angajare şi care a preluat suma de bani, întâlnirea cu bătrâna fiind în curtea Spitalului Judeţean Suceava. La indicaţiile telefonice primite de la „avocat”, aceasta s-a întâlnit cu o altă tânără, căreia trebuia să-i predea banii, la Iulius Mall.
Discutând între ele, tinerele şi-au dat seama că la mijloc este vorba despre o înşelăciune, astfel că s-au deplasat la sediul Poliţiei Municipiului Suceava, unde au fost audiate şi au predat suma de 24.000 de lei, care i-a fost returnată păgubitei.
Aşadar, din fericire, înşelăciunea nu a putut fi dusă până la final de individul care a sunat-o pe bătrână şi pe „secretare”.
Rămâne de remarcat desfăşurarea de forţe pe care a pus-o în practică individul, doar dând telefoane.
Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a atras din nou atenţia sucevenilor:
“În ultima perioadă infractorii au eşuat în mai multe tentative de a înşela cetăţenii prin metoda <accidentului> tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat recomandările preventive ale poliţiştilor. Totuşi, în continuare, există şi persoane care dau dovadă de credulitate şi cad în plasa infractorilor. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări”.