Pietonii care circulă printr-o zonă ultracentrală a Sucevei sunt puşi în pericol din cauza dezinteresului manifestat de cei care, în calitate de angajaţi ai primăriei, ar trebui să se autosesizeze şi să ia măsuri pentru a remedia o serie de aspecte deranjante sau chiar riscante, aşa cum sunt scările de pe trotuarul situat vizavi de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.
Zona, intens circulată, „beneficiază” de câteva şiruri de trepte sparte, ciobite, la care trebuie să fii atent unde calci, să nu te agăţi de marginile colţuroase, în care te poţi şi tăia, dacă ai ghinionul să pici pe ele.
Dar cele mai periculoase trepte sunt cele situate în partea de sus, cum vii dinspre Autogară, din dreptul bisericii armeneşti „Sf. Cruce”, care sunt opera unui „Dorel” care îşi închipuie că scările se urcă şi se coboară pe vârfuri, din moment ce pe ele nu încape nici măcar jumătate de talpă.
Treptele respective, prost concepute de la bun început, pentru că sunt disproporţionate, ca înălţime şi ca lăţime, sunt greu de coborât chiar şi pentru cei care nu suferă de o problemă de sănătate, darămite de o persoană care are vreo afecţiune locomotorie.
O astfel de situaţie absurdă putea fi văzută ieri dimineaţă, când o femeie în vârstă, care se deplasa greoi, cu ajutorul bastonului, a izbucnit în plâns atunci când şi-a dat seama că oricât s-ar chinui nu poate coborî scările respective fără să cadă.
„Cine a putut face astfel scările astea... cum îşi închipuie că poţi coborî pe ele...”, a spus bătrâna înlăcrimată, care a trebuit să aştepte să mai treacă cineva pe acolo, să solicite i se ofere ajutor pentru a trece de acel obstacol periculos.
Situaţia de acolo e cu atât mai gravă cu cât, în toamna anului trecut, conducerea municipalităţii sucevene a trimis în zonă o echipă de muncitori, cu misiunea clară de a reface scările distruse, dar aceştia s-au mulţumit să pună doar câteva pavele lipsă, după care au bifat problema ca şi rezolvată.