Vântul puternic care s-a stârnit vineri seară a creat probleme în mai multe zone ale judeţului Suceava. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, dar şi angajaţii de la calea ferată au fost nevoiţi să intervină de mai multe ori fie pentru a stinge incendii care riscau să se extindă periculos, fie pentru a remedia defecţiunile apărute la linia de contact de înaltă tensiune.
O primă intervenţie a pompierilor s-a consemnat chiar la marginea municipiului Suceava. O persoană încă neidentificată a dat foc stufărişului de pe marginea fostelor iazuri de agrement din apropiere de Metro. Din cauza vântului care sufla cu aproape 70 km/h, flăcările s-au extins cu repeziciune şi se îndreptau ameninţător spre oraş. Pentru a preîntâmpina o catastrofă, reprezentanţii ISU Suceava au mobilizat forţe importante. Intervenţia pentru stingerea celor aproximativ două hectare de vegetaţie care ardeau a fost dificilă şi din cauza lipsei unor surse de apă.
„Intervenţia este destul de grea din cauza lipsei de apă. Sursa de apă este la o distanţă foarte mare, maşina nu poate ajunge din cauza drumului accidentat, iar cu mijloacele pe care le avem în dotare încercăm să-l localizăm şi apoi să-l lichidăm”, a explicat plutonierul adjutant Gigel Roznovanu.
În aceste condiţii, pompierii au fost obligaţi să lucreze doar cu lopeţi şi măturoaie, dar într-un final flăcările au fost stinse. Incendii de mai mică amploare s-au consemnat şi în alte zone din judeţ, dar de fiecare dată riscurile au crescut ca urmare a rafalelor de vânt.
Vântul puternic a creat probleme şi în traficul feroviar. Mai multe trenuri au staţionat zeci de minute după ce liniile de tensiune au fost afectate, iar o locomotivă electrică a fost avariată parţial, fiindu-i distrus pantograful. Din acest motiv trenul Iaşi – Timişoara a ajuns la Cluj cu 4 ore întârziere, fiind tractat pe o anumită porţiune de o locomotivă diesel.