Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2016 - Anul XXI, nr. 78 (6191)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs

Proiect al USV, premiat de Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma competiţiei de proiecte din cadrul programului de cooperare România - CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare) desfăşurată în luna martie 2016, o echipă de cercetători din cadrul Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară (IFIN) Bucureşti, în parteneriat cu o echipă formată din reprezentanţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), s-a clasat pe poziţia a treia, cu un total de 88 de puncte, la foarte mică distanţă de locul 1 – 91 de puncte şi locul 2 – 89 de puncte.

Proiectul de cercetare la care USV a fost unic partener al echipei din cadrul Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară (IFIN) Bucureşti, intitulat “LHCb – studiul producţiei de hadroni, fizica aromelor pentru particule masive şi programul de upgrade”, are un caracter multidisciplinar (fizică, matematică, electronică, calculatoare) şi se află, în prezent, în faza de contractare pentru perioada 2016-2018, cu o valoare de peste un milion de euro.

Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare este cel mai mare şi mai prestigios centru de cercetare din lume în domeniul fizicii particulelor elementare, la CERN desfăşurându-se cele mai complexe experimente ştiinţifice pentru studiul principalilor constituenţi ai materiei. CERN are în prezent 21 de state membre. România colaborează oficial cu CERN începând cu anul 1991, când a fost semnat primul Acord privind participarea instituţiilor româneşti la programele Organizaţiei. CERN este laboratorul unde oamenii de ştiinţă îşi unesc eforturile pentru a studia structura elementară a materiei şi forţele care o guvernează. Aproape 7.000 de oameni de ştiinţă, jumătate dintre fizicienii lumii care lucrează în domeniul particulelor elementare, utilizează facilităţile CERN. Ei reprezintă 500 de universităţi şi peste 80 de naţionalităţi. Activitatea CERN este structurată pe trei domenii, toate programele dezvoltate vizând teme care constituie priorităţi ştiinţifice mondiale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect al USV, premiat de Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN).
 Vizualizări articol: 2199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiect al USV, premiat de Organizaţia Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei