O amplă acţiune de împădurire va avea loc la Negrileasa, în primele două săptămâni ale lunii aprilie. Acţiunea este organizată de Ocolul Silvic Stulpicani, în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Educaţiei Elementare din comuna Botoşana. Plantarea arborilor se va face de către o societate comercială care şi-a adjudecat lucrările de împădurire în urma unei licitaţii şi care va planta puieţi de molid, brad şi larice, în zona Negrileasa, pe o suprafaţă de 21,4 hectare.
La acţiune sunt aşteptaţi să participe şi copii de la Centrul de Plasament „Mihail şi Gavriil” de la Solca, cooptaţi în activitatea de plantat de Asociaţia pentru Promovarea Educaţiei Elementare din Botoşana, condusă de Ioan Mihail Robu. Această asociaţie vrea să promoveze un stil de viaţă în armonie cu natura şi universul, orientându-şi activitatea spre copii, care au nevoie de o educaţie sănătoasă. Ioan Mihail Robu a declarat: „Copiii centrului de plasament au mare nevoie de ieşiri şi activităţi în mijlocul naturii pentru a descoperi că sunt oameni normali, ca toţi ceilalţi, şi pot participa şi ei la o acţiune de împădurire. Am pornit în această acţiune de la exemplul nepoţelei mele, care la început a tăiat copăceii din curtea casei, iar după ce i-am explicat că aceştia sunt fiinţe vii, a devenit foarte ataşată de arborii şi florile de pretutindeni. Am realizat că acest mod de educaţie se poate extrapola şi copiilor din centrele de plasament, care iau contact mai rar cu mediul înconjurător. Sper ca prin intermediul acţiunii copiii să vadă cum se plantează un copac, lucru care le poate crea o legătură mai strânsă cu natura. Un moment emoţionant care va rămâne înmagazinat în mintea copiilor şi care poate crea o deschidere a acestora spre promovarea naturii.”
La împădurire va participa o echipă de voluntari formată din 12 copii, însoţiţi de personalul centrului de plasament din Solca. După o masă oferită copiilor în natură, aceştia vor face în cursul aceleiaşi zile o excursie la Codrii Seculari de la Slătioara. Acţiunea se va desfăşura cel mai probabil în zilele de 11-12 aprilie, după cum ne-a precizat Emanuel Havrici, şeful Ocolului Silvic Stulpicani: „Vom face un seminar ţinut de reprezentanţii ocolului silvic în cadrul căruia copiii să afle noţiuni legate de biodiversitatea zonei, tipul şi utilitatea arborilor ce urmează a fi plantaţi, modul cum se face plantarea unui puiet, astfel ca fiecare copil să planteze cel puţin un arbore.”