Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
luni, 28 mar 2016 - Anul XXI, nr. 73 (6186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ironii la adresa PSD-ului

Lungu preferă să finanţeze construirea Catedralei decât, ca alţii, să „arunce banii pe fereastră”, în spectacole cu artişti „expiraţi şi împiedicaţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La evenimentul de sâmbătă, de premiere a „cuplurilor de aur”, Ion Lungu a făcut o dare de seamă a activităţii sale ca primar al Sucevei, în care a venit cu argumente concrete pentru „dezamorsarea bombei electorale” a deputatului Alexandru Băişanu privind desfiinţarea sistemului centralizat de termoficare, dar i-a ironizat şi pe reprezentanţii PSD, vorbind de „aruncarea banilor pe fereastră”, în spectacole cu artişti „expiraţi şi împiedicaţi”, în locul susţinerii unor proiecte concrete, cu beneficii pe termen lung.

„Am tot văzut zilele acestea comparaţii cu ceea ce s-a făcut la Botoşani, unde se va deschide un centru de agrement. Felicitări pentru asta, dar noi, pe acea axă de finanţare pe care au făcut ei zona de agrement, am reabilitat Cetatea de Scaun a Sucevei. Eu zic că am procedat bine, pentru că am reuşit să salvăm Cetatea de la distrugere, pentru că pe versantul de nord-est se prăbuşea. Mai mult, am început şi noi amenajarea unei zone de agrement, în spatele Uzinei electrice, la iazuri, unde ni s-au dat 4 hectare de la Guvern. Acolo vom amenaja un minidebarcader cu hidrobiciclete, terase, terenuri de sport, un foişor pentru activităţi culturale”, a spus Lungu, adresându-se celor 22 de „cupluri de aur” şi familiilor acestora, prezente în sala de şedinţe a Consiliului Local.

Referindu-se la utilizarea resurselor bugetare ale municipalităţii şi la criticile primite referitoare la finanţările anuale către biserici, Lungu a făcut o referire ironică la realizările cu care se mândresc alţi reprezentanţi ai administraţiei din judeţul Suceava.

„Foarte mulţi bani s-au investit în şcoli – peste 50 de milioane de euro, dar avem printre cele mai moderne şcoli din ţară, care depăşesc chiar multe şcoli din Europa.  În acelaşi timp, am investit în biserici trei milioane de euro, iar de când sunt primar am ajutat la construirea a 15 biserici noi. Cum avem nevoie de şcoli, aşa avem nevoie şi de biserici, cu atât mai mult acum, când vedem ce se întâmplă în jurul nostru.

Am făcut această Catedrală modernă, cea mai mare din ţară, în afara celei din Bucureşti, nefinalizată încă. Din acest punct de vedere am pus Suceava pe harta Europei creştine, pentru că în toate oraşele mari din Europa, în mijlocul oraşului este o catedrală impunătoare.

Şi nu am luat bani de la străzi ca să îi dăm la Catedrală. Alţii au făcut fel de fel de spectacole – bani aruncaţi pe fereastră, cu artişti expiraţi din Occident, care se împiedică şi cad pe jos, la Suceava, eu am preferat să facem spectacole mai mici, cu ai noştri, şi să dăm bani la biserici. Aşa avem această Catedrală care va dăinui în timp, peste 500 de ani, şi va lasă o amintire a vredniciei generaţiei noastre, la trecerea prin viaţă”, a spus Lungu, referindu-se la spectacolul organizat de conducerea Consiliului Judeţean, anul trecut, pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, în care fosta regină a muzicii pop Sandra a luat o trântă de toată frumuseţea, pe scenă, în timp ce cânta.

Lungu a mai vorbit de finalizarea proiectului de apă şi canalizare, „care a bulversat întreg oraşul”, dar prin care 96% dintre suceveni au acces la o apă de calitate la robinete, despre realizarea parcărilor subterane, a celor rezidenţiale, despre planurile de amenajare a 10 parcări supraterane, dar şi despre paşii importanţi făcuţi în susţinerea culturii în Suceava, prin realizarea Centrului Cultural Bucovina, unde a fost dat în folosinţă Cinematograful Modern, iar Teatrul „Matei Vişniec” este în curs de înfiinţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu preferă să finanţeze construirea Catedralei decât, ca alţii, să „arunce banii pe fereastră”, în spectacole cu artişti „expiraţi şi împiedicaţi”.
 Vizualizări articol: 3378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 11 voturi
Lungu preferă să finanţeze construirea Catedralei decât, ca alţii, să „arunce banii pe fereastră”, în spectacole cu artişti „expiraţi şi împiedicaţi”2.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa fim seriosi! trimis de
(28 mar 2016, 13:35:57
Important e ca suceveni sa se uite la cum arata alte orase din Moldova si apoi sa voteze.
Daca a dat 3 milioane doar pentru catedrala + sustinerea pt inca 15 biserici cred ca se aduna minim 20 milioane, am socotit proportional cam 1,2 milioane/biserica).
Nu cred ca exista sucevean care sa nu confirme ca pentru o casatorie, un botez, etc, se dau bani grei la popi, care sunt sigur, ca la cati sunt, puteau finanta din banii astia bisericile pe care le vroiau. De ce nu ne zice Lungu si cate biserici sunt raportat la mia de locuitori ni Suceava si apoi comparatia cu tara. Dar din banii negri ai popilor, probabil iese si ceva contributie la o anume vila cu piscina.
Cu bani astia se facea in 24 luni o infrastructura in Suceava de ne invidiau toate judetele din RO.
Dar hai sa vorbim si de nenumaratele sughituri in presa ale lui Lungu despre salariul prea mic al primarului. Pai daca e mic, DE CE MAI VREI NENE UN MANDAT? Sa plangi iar dupa vreo 2 luni ca ai salariu de mizerie?
Oare cenzura va publica acest comentariu la obiect care respecta intru totul regulile lor?
2.   Banii trimis de
(28 mar 2016, 14:31:26
Dă banii popilor în loc să facem niște spații pentru sportul de masă!!!!!!! Ați observat anul trecut câți suceveni veneau pe stadionul Areni să facă sport? Credeți că nu ați avea voturile lor dacă ați face o bază de agrement/sportivă unde se poate practica sport de masă? (terenuri de tenis/badminton, un teren multifuncțional - baschet/volei, o pistă de cros, niște aparate de forță) Moșnegii de azi care sunt bisericoși vă vor mai alege încă o dată, dar tineretul de azi pe care îl doare în ☭ de popi nu cred că o să vă mai aleagă!
2.1  RE: Banii trimis de
(28 mar 2016, 15:59:33
Pai tocmai pe asta se bazeaza Lungu. Tineretul pleaca din RO exact din cauza unor dezastre ca Lungu si ramane mosnegaria care prefera sa-l barfeasca dar sa-l voteze, ca doar vine si da sarmale cu nevasta-sa.
Cat despre sport, il finanteaza. Aberatie mai mare eu nu cred ca exista sa dai bani la cluburi private, finantate de primarie. E cazul si fotbalului si tenisului de care vorbesti. Oare exista sau nu un parandarat de la astia?
3.   Biserica ortodoxa romana trimis de
(28 mar 2016, 19:21:06
Biserica Ortodoxă Română se află în topul celor mai profitabile instituţii din ţară, iar veniturile continuă să crească. Arhiepiscopiile şi Mitropoliile din ţară deţin averi uriaşe, de la clădiri, terenuri, mii de hectare de pădure până la trusturi de presă. În ultima perioadă, mai multe organizaţii nonguvernamentale au atras atenţia asupra bogăţiilor Bisericii, stârnind un val de dispute publice.Ţara noastră are cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, pe întreg teritoriul României există 18.000 de biserici şi doar 400 de spitale. Lăcaşe noi de cult se construiesc la tot pasul, ceea ce aduce prosperitate financiară continuă Bisericii Ortodoxe.Cultul ortodox deţine la nivel naţional 35.000 de hectare de pădure şi 40.000 de hectare de teren arabil.
4.   Biserica ortodoxa romana trimis de
(28 mar 2016, 19:23:41
Cea mai mare lovitură în afaceri a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei ar fi fost însă, de departe, obţinerea dreptului de proprietate asupra celor 166.000 de hectare de pădure revendicate pe raza judeţului Suceava încă din 2001.De menţionat că până în prezent, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a primit 15.000 de hectare de pădure, câte 30 de hectare pentru fiecare unitate de cult.Şase vile şi o sală polivalentă din comuna Ceahlău (judeţul Neamţ), aflate în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, au fost trecute de Guvern, în mod gratuit, în proprietatea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Transferul proprietăţilor a fost aprobat prin hotărâre aprobată recent de Guvern.
Vilele, denumite "Floare de Colţ", "Crinul", "Toporaşul", "Ghiocelul", "Bujorul" şi "Viorica", au fiecare o suprafaţă construită de peste 150 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de peste 300 metri pătraţi, iar sala polivalentă are o suprafaţă desfăşurată de 4.572 metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 1.722 metri pătraţi.
5.   Biserica ortodoxa romana trimis de
(28 mar 2016, 19:25:02
Potrivit datelor făcute publice de către reprezentanţii ASUR, în România există 56.000 de clerici, "mai mulţi decât medici, care sunt circa 48.000".
Preoti 17.000
Personal neclerical(ex.clopotar) 19.000
profesor religie 10.000
Calugar 10.000
Calugarii nu primesc efectiv salarii,dar statul le plateste asigurarile de sanatate.
Plata personalului neclerical este realizată de la administraţiile locale.
Pe 29 decembrie 2015 s-au implinit152 de ani de la secularizarea averilor mănăstirești realizată de Alexandru Ioan Cuza. .Secularizarea averilor mănăstirești a fost, alături de reforma agrară, una dintre reformele fundamentale adoptate de Alexandru Ioan Cuza pentru modernizarea României, prin care proprietățile bisericilor și mănăstirilor închinate din țară au fost trecute în proprietatea statului. Alexandru Ioan Cuza a folosit averile manastiresti pentru intretinerea scolilor si spitalelor.
6.   Comentariu trimis de
(28 mar 2016, 20:30:32
Indiferent dacă va ieși sau nu primar, acest omnivor politic a dus ipocrizia și demagogia la rang de artă. Eu personal aș propune domnului rector Valentin Popa înființarea unui curs în cadrul Facultății de Filosofie sau al Facultății de Litere care să se numească ,,Ipocrizia și demagogia - Secretele succesului” și care să fie predat studenților de către, evident, Ion Lungu. Ar fi extrem de interesant...
7.   ... trimis de
(29 mar 2016, 00:25:15
Cine il mai crede pe Lungu ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura însiropată Simplă şi rapidă, fără aspect sofisticat şi arome exotice, această prăjitură pufoasă şi moale surprinde prin delicateţea gustului şi te face să mai vrei...Avem nevoie de:1 cană făină, 1 cană zahăr, 5 ouă, o lingură ulei, o lingură apă, 2-3 plicuri... Citeşte