Clădirea restaurată a Muzeului de Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei a fost recepţionată, miercuri, de comisia din care au făcut parte reprezentanţi ai muzeului, ai Consiliului Judeţean, ai Primăriei Suceava, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai ISU etc. Administratorul public al judeţului Suceava, Ionuţ Adomniţei, ne-a declarat, ieri, că procesul verbal de recepţie a fost semnat de membrii comisiei fără obiecţiuni, ceea ce înseamnă că obiectivul poate fi predat beneficiarului, respectiv Consiliul Judeţean, apoi predat muzeului. ”Până la sfârșitul lunii aprilie apreciem că se va finaliza atât dotarea, cât și amenajarea expoziţiei permanente”, a afirmat Ionuţ Adomniţei.
Salariaţii muzeului se vor putea muta din sediul în care au avut provizoriu birourile în clădirea proaspăt consolidată, restaurată, reamenajată şi extinsă cu încă două corpuri. Spaţiul disponibil s-a extins de la circa 3.000 de metri pătraţi la peste 5.000 de metri pătraţi. Una dintre noile clădiri ridicate este destinată activităţilor administrative, iar cealaltă laboratoarelor. Spaţiile expoziţionale au fost extinse şi toate birourile funcţionează la ultimul nivel. Pe lângă sălile de conferinţă, săli multimedia, bibliotecă, muzeul are şi două terase care vor fi deschise publicului.
Valoarea contractului de finanţare a consolidării şi restaurării Muzeului Bucovinei, semnat de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, este de 60,6 milioane de lei. Lucrările au fost executate de firma General Construct Suceava, în asociere cu Loial Impex Suceava, Restaco Suceava, ConBucovina Suceava şi Grup Corint Alba Iulia.