Decizia Curţii de Apel Cluj de a nu mai prelungi măsura controlului judiciar faţă de primarul suspendat de Rădăuţi, Aurel Olărean, procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi omul de afaceri Constantin Babiuc a fost contestată de Direcţia Naţională Anticorupţie.
Expertul în relaţiile cu presa de la Curtea de Apel Cluj, Adrian Dănilă, ne-a declarat, ieri, că în urma contestaţiei DNA dosarul va fi trimis instanţei superioare, respectiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Curtea de Apel Cluj a decis luni, 21 martie, să nu mai prelungească măsura controlului judiciar în dosarul în care Olărean, Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc sunt inculpaţi pentru fapte de corupţie. Decizia a fost cu drept de contestaţie în 48 de ore.
Aurel Olărean s-a arătat, ieri, sceptic în legătură cu posibilitatea ca Înalta Curte să menţină decizia Curţii de Apel Cluj. ”Nu cred că Înalta Curte de Casaţie ne lasă liberi. Am avut opt hotărâri de arest la domiciliu date de Curtea de Apel Cluj care au fost desfiinţate de Înalta Curte”, ne-a declarat Aurel Olărean.
În cazul în care împotriva lui nu va mai fi dată totuşi nici o măsură restrictivă, Olărean se poate întoarce la conducerea Primăriei Rădăuţi fără probleme.
Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat ieri că ordinul de suspendare a mandatului de primar al lui Olărean încetează de drept odată cu dispariţia condiţiilor pentru care a fost dat, respectiv măsurile restrictive dispuse de instanţă.
Tot de drept încetează şi ordinul de delegare a atribuţiilor de primar viceprimarului Bogdan Loghin, pe durata suspendării primarului.
Aurel Olărean şi-a exprimat intenţia de a reveni la primărie şi a-şi încheia mandatul dat de rădăuţeni la alegerile locale din 2012, dar a afirmat că nu intenţionează să mai candideze la scrutinul din iunie 2016.
Reamintim că Olărean a ajuns în arest preventiv în septembrie 2014, alături de procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi omul de afaceri Constantin Babiuc, faţă de care se luase aceeaşi măsură în iunie 2014. De atunci, mandatele de arestare preventivă au fost prelungite timp de mai multe luni, apoi împotriva lor s-a luat măsura arestului la domiciliu şi ulterior a controlului judiciar.