Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 23 mar 2016 - Anul XXI, nr. 69 (6182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Promovabilitate sub 20% în opt licee din judeţ la simularea examenului de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatele simulării examenului de bacalaureat din acest an au stat sub semnul mediocrităţii în câteva licee din judeţ, dovadă fiind numărul foarte scăzut de candidaţi care au promovat testarea.

Cu toate că în Suceava rezultatele simulării au fost peste media de la nivel naţional, opt licee din judeţ au înregistrat o promovabilitate de sub 20% atât în rândul elevilor de clasa a XI-a, cât şi la clasa a XII-a.

Pe lista ruşinii sunt Liceul Tehnologic Cajvana, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, Liceul Tehnologic ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos şi Liceul Tehnologic ”Liviu Suhar” Iacobeni.

Potrivit insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, „nu a fost nici un liceu din judeţ unde procentul de promovare a fost zero”.

Reamintim că din cei 4.460 de elevi suceveni de clasa a XII-a care au susţinut simularea examenului de bacalaureat, 2.022 (45,33%) au avut medii peste pragul de 6 (limita de promovabilitate), iar restul de 2.438 (54,66%) de liceeni au picat simularea examenului maturităţii.

La clasa a XI-a, doar o treime dintre liceeni au reuşit să promoveze.

 

Cele mai bune rezultate sunt la Colegiul Militar din Câmpulung

Cele mai bune rezultate atât la clasa a XI-a, cât şi la clasa a XII-a, au fost obţinute de elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Pe poziţia secundă s-a clasat Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, urmat de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

„Pe poziţiile a IV-a şi a V-a, la clasa a XI-a, se găsesc Colegiile <Nicu Gane> Fălticeni, respectiv <Mihai Eminescu> Suceava, pe când la clasa a XII-a, cele două licee îşi inversează poziţiile”, a menţionat insp. Cezar Anuţei.

La nivelul judeţului s-au înregistrat 76 de note de 10 la disciplinele de examen, însă nici un elev nu a bifat 10 pe linie.

 

Pondere mare de medii între 5 şi 6

Datele statistice de la nivel naţional relevă că ponderea elevilor de clasa a XII-a care au obţinut medii ce asigură promovarea examenului (6 şi peste 6) este de 38,39%, faţă de 45,33%, cât a fost în Suceava. La clasa a XI-a, rata de promovare în ţară a fost de 25,76%, comparativ cu 32,83% în Suceava.

„La clasa a XI-a, procentul de promovabilitate se încadrează în media națională. Procentele de note peste 5 sunt peste media națională: 68,66% la limba și literatura română și 43,56% la matematică și istorie, iar procentul de promovabilitate (medii peste 6) este de 32,83, ceea ce indică un număr semnificativ de note între 5-5,99”, au subliniat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava.

La clasa a XII-a, „procentele de note peste 5 sunt tot peste media națională: 71% la limba și literatura română, 54% la matematică și istorie și 64,74% la disciplina la alegere, iar procentul de promovabilitate (medii peste 6) este de 45,33, ceea ce indică un număr semnificativ de note la probele susținute între 5-5,99”, punctează IŞJ, concluzionând că procentele de promovabilitate sunt în scădere față de anul 2015, atât la clasa a XI-a, cât și la clasa a XII-a, datorate în mare parte numărului mare de note între 5-5,99 la toate disciplinele de examen.

Inspectoratul Şcolar Suceava anunţă că va monitoriza modul în care școlile gestionează aplicarea măsurilor de îmbunătățire a performanței în cazul pregătirii elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promovabilitate sub 20% în opt licee din judeţ la simularea examenului de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 4132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Promovabilitate sub 20% în opt licee din judeţ la simularea examenului de bacalaureat2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rezultate usor de prevazut. trimis de
(23 mar 2016, 11:33:31
In 26.07.2011, Sandrinio Neagu, pe blogul sau, scria un articol foarte tare despre 2 directoare cu termen de garantie EXPIRAT.

Citez:

"Mă aşteptam la un gest de onoare din partea celor care conduc aceste unităţi şcolare. Normal era ca Michaella Melinte, de la „Samuil Isopescul”, şi Crăiţa Buda Niga, de la „Alimentar”, să-şi fi prezentat demisiile din funcţiile de director."
"Nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla asta pentru că scaunul bate obrazul. Dacă te consideri un bun manager trebuie să-ţi asumi şi bune şi rele. În cazurile date, părţile care nu convin sunt trecut sub preş."

O sa se zica ca nu Melinte (care a plecat chiar si din scoala), sau Buda (care doar a facut rocada cu Hladiuc care acum e director plin iar in 2011 era adjuncta) dau examene. Corect. Dar ele sunt cele care raspund pentru promovarea loazelor de catre profi, pe motive doar de ei stiute, dar cred ca si de directoare, motive care nu au nicio legatura cu programa sau cunostintele. Nu exista nicio justificare ca tolomacii sa ia note de trecere a clasei si doar 20% dintre ei sa aiba apoi note de promovare la BAC sau simularea de bac, cu e cazul in acest articol. Nu cumva inspectia la clasa a directorilor e una din atributii? Ce fac sefi de catedre aflati in directa subordonare a directorilor?
Intre timp se verifica daca calitatea laptelui e OK in scoli.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos ragu pentru paste (versiunea de post) Sosul ragu se pregătește, în versiunea sa italiană originală, cu carne tocată, legume, vin și lapte. Versiunea de post este mai modestă ca aromă, dar poate fi o alegere foarte interesantă.Avem nevoie de:200 g granule de soia texturată, o ceapă... Citeşte